Polisin geçen yıldan bu yana kayıp olarak aradığı gencin ölü olarak bulunması üzerine, daha önce yaşanan benzer iki olayla bağlantıları araştırıyor.

Polis memuru Anders Bryngelsson, cinayetin araştırıldığını söyledi.

Kasım ayının sonunda Uppsala'nın dışında bir avcı tarafından bulunan cesetle ilgili yapılan araştırmalar sonucunda bulunan cesedin bir yıl önce kaybolan 26 yaşındaki Paulo Longoni'ne ait olduğu anlaşıldı.

Järlåsa bölgesindeki ormanlık alanda insan iskelet parçaları bulduğunu ihbar eden avcı, durumu ihbar etmesi üzerine polis harekete geçmişti. Cesedin bulunduğu alanda gencin kıyafetlerine de ulaşıldığı ifade edildi.

Cep telefonu merkezde kapatıldı

Olayın başlangıç yeri, Vallentuna'daki bir kaçırma olayı olarak başlaması nedeniyle, Uppsala Polisi soruşturmayı Stockholm polisine devretti.

Stockholm Polisi basın sözcüsü Anders Bryngelsson, kayıp olarak açılan dosyanın artık cinayet olarak devam edeceğini belirterek, akrabaların olay hakkında bilgilendirildiğini söyledi.

Paulo Longoni geçen yıl 10 Ekim'de kayıp olarak bildirilmişti.

Arkasında hiçbir iz bırakmadan gizemli bir şekilde ortadan kaybolduğunda 26 yaşındaydı.

Polise göre, son yaşam belirtisi cep telefonunun bir baz istasyonuna bağlandığı ve ardından kapatıldığı merkezden geldi.

O zamandan beri, olay araştırmacıları şaşırttı.

Olayla ilgili bilgisi olanlardan yardım istendi

Polis, Paulo Longoni cinayetiyle ilgili her hangi bir şey bilen, gören veya duyan varsa kendileriyle ilerişime geçmesini istiyor.

Anders Bryngelsson, sorgulama ve kapı çalma gibi soruşturma önlemlerinin gerçekleştirildiğini söylüyor.

TV3'ün "Wanted" isimli programı bu akşamki yayınında cinayet soruşturmasını ilerletebilecek ipuçları için temyiz davasını ele alacak.

Polis daha önce de altı yıllık aralıklarla yaşanan diğer iki olayla ilişkilendirdiklerini açıklamıştı.

Polise göre, olayın diğer olaylarla benzerliği, Paulo Longoni'nin geçen sonbaharda ortadan kaybolmasıyla ilgili soruşturmayla bağlantılı olarak keşfedilen "ilginç ayrıntılara" dayanıyor.

"Doğal sebep yok"

İlk bağlantı, 26 yaşındaki Camilo Osorio'nun Åkersberga'nın yakınında ortadan kaybolduğu Ekim 2017'de yaşandı.

İkincisi, 29 yaşındaki bir adamın Vallentuna'da bir daha hiç görülmediği veya duyulmadığı 2013 tarihli bir vakayla ilgilidir.

Bu iki adamın ortak yanı, Paulo Longoni ile aynı şekilde olduğu, cep telefonlarının da merkezde kapatılmış olmasıdır denildi.

"Bunlar, birdenbire ortadan kaybolmalarının doğal bir nedeni veya sebebi olmayan genç adamlar. Ve polisin Ciddi Suç Araştırmacısı Violetta Dinic Rönnkvist, "Aranıyor" a, tüm bu üç soruşturmada oldukça açık bir bağlantı olduğunu söylüyor.

Ayrıca çözülmemiş başka kayıpların bağlantılı olabileceği de göz önünde bulundurulmalıdır ifadeleri kullandı.

Editör: İsveç Gündemi