Enfeksiyon tüm gruplara yayılıyor ve şimdi yine bölgenin huzurevlerinde vakalar görülüyor.

Maria Rotzén Östlund, "Şu anda her yerde bir artış görüyoruz" dedi.

Stockholm Bölgesi'nde sağlık ve tıbbi bakım müdürü Björn Eriksson, 22 Eylül'de düzenlediği basın toplantısında bölgede enfeksiyonun yayılmasıyla ilgili olarak "Yeniden yükselişe geçiyoruz" dedi.

Yeni vakalar iki katına çıktı

17-24 Eylül tarihleri ​​arasında Stockholm Bölgesi'nde 855 yeni korona vakası kaydedildi. Geçen hafta 445 vaka kaydedildi. İstatistiklere göre bir önceki haftaya göre, vaka sayısı iki katına çıktı.

"37. ve 38. haftalar arasında gerçek bir artış oldu. Ve bu hafta da devam ediyor" diyen Stockholm Bölgesi'nde enfeksiyon kontrol doktoru vekili olan Maria Rotzén Östlund, bir trend kırılması görüyoruz diyor.

Tüm gruplarda artış var

Enfeksiyon, test edilmeleri tavsiye edilmeyen okul öncesi küçük çocuklar hariç, hem erkekler hem de kadınlar arasında ve tüm yaş gruplarında artış yaşanıyor. Enfeksiyon ayrıca hem şehir içinde hem de çevredeki belediyelerde yaygınlaşıyor.

Maria Rotzén Östlund, "Şimdiye kadar her yerde bir artış görüyoruz" dedi.

Devlet epidemiyoloğu Anders Tegnell, Perşembe günkü basın toplantısında şu anda İsveç'teki gelişmenin endişe verici olduğunu söyledi.

İsveç Halk Sağlığı Ajansı tarafından Stockholm'deki enfeksiyonun yayılmasını engellemek için tartışılan yerel bir önlem planı bulunuyor. Koronavirüs ile enfekte olanlarla aynı evde yaşayanlara evde karantina uygulaması başlayacak.

Huzurevlerinde 16 yeni vaka tespit edildi

Yaz döneminde sakin bir süre geçiren Stockholm'de yeniden artış başladı ve virüsün huzurevlerine geri döndüğü vurgulandı. 17 ve 24 Eylül arasındaki yedi günlük dönemde, bölgedeki huzurevlerinde 16 yeni teyit edilmiş korona vakası kaydedildi.

Huzurevlerinde tespit edilen yeni vakaların önceki haftalara oranla ciddi bir artış olduğu gözlendi.

Bölge istatistiklerine göre 24 Eylül'deki verilere göre, Stockholm bölgesinde toplam 24.594 kişi enfekte olmuş ve 2.403 kişi covid-19 sonucu hayatını kaybetti.

Editör: İsveç Gündemi