İsveç kanunlarına göre para karşılığı yasak fuhuş faaliyetlerine karşı çalışma yürüten emniyet güçleri başkent Stockholm'de bir fuhuş çetesini çökerttiğini duyurdu.

Edinilen bilgilere göre, yurtdışından getirdikleri kızları internetten pazarlayarak, online ortamda fuhuş ticareti yapan bir grup tespit edildi. Polisin teknik takibi ve incelemeleri sonucunda çete suç üstü yakalandı.

İnternette 1200 farklı internet sayfasında reklam vererek fuhuş ticareti yaptığı belirtilen kişiler hakkında soruşturma başlatıldı. Çetenin anlatışığı kişilerle otellerde görüştüğü belirtildi. Polisin çalışması sonucunda farklı adreslere operasyon düzenlendi.

Basında yer alan habere göre fuhuş çetesinin Stockholm'dkei otel ve yardım kuruluşlarıyla yakın çalışıyordu. Polisin operasyonuyla çetenin tüm üyelerinin toplandığı ve fuhuş çetesinin tamamen çökertildiği belirtildi.

16 Eylül'den bu yana, yeni başlatılan insan kaçakçılığı ve zorla fuhuş yaptıran çetelere yönelik yeni bir birim oluşturulmuştu. Polis bu tür çetelerle daha etkin mücadele edileceğini söyledi.

Editör: İsveç Gündemi