Basında geniş şekilde yer bulan habere göre, olay geçtiğimiz 16 Temmuz'da meydana geldi.

Edinilen bilgilere göre, kız kendisinden beş yaş küçük kardeşine saldırarak ağır yaraladı. Helikopter ambulansla hastaneye kaldırılan çocuk yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Olayla ilgili soruşturma kapsamında kardeşini öldürmekten gözaltına alınan 15 yaşındaki kız çocuğu ile ilgili sorgulamalar devam etti.

Yine basına göre, kızın kardeşini sevmediği için öldürdüğü ileri sürüldü ve bunu kendisinin itiraf ettiği belirtildi. Ancak yaşının küçük olması nedeniyle serbest bırakılan kızla ilgili tıbbi araştırma gözlemler devam etti.

Kardeşini öldüren kızın okulda da sorun yaşadığı, sürekli olay çıkardığı ve sevilmeyen biri olduğu biliniyor.

Yapılan araştırmalar sonucunda kızın akli sorunları olduğu ortaya çıktı. 

Kız çocuğunun sağlık durumunu araştıran uzman, kızda ciddi depresif bir yapı olduğunu belirtti. Öte yandan kızın daha önce 'Paragraf 7' adı verilen bir zihinsel rahatsızlık muayenesine tabi olduğu belirtildi. Suç işlemeye meyilli ve kişilik bozukluğu olarak kabul edilen 'Paragraf 7' tedavisi yüksek düzeyde psikiyatrik bakıma muhtaç olan kişilere uygulanıyor.

Mahkeme 7. bölüm incelemesi talep ettiğinde, genellikle daha kapsamlı bir adli psikiyatrik muayeneye ihtiyaç olup olmadığını değerlendirmek için ilk adım olarak atılır.

"Adli Tıp Kurumu adli psikiyatrik muayene birimlerinde her yıl bu konuda yaklaşık 1.300 muayene yapılmaktadır. Bunlardan yaklaşık 500'ü daha kapsamlı bir soruşturmaya yol açar." Kaynak: İsveç Adli Tıp Kurumu

Editör: İsveç Gündemi