Bu haftanın başlarında, İsveç Halk Sağlığı Dairesi daha sert önlemlerle ilgili bir genel tavsiyeler yayınladı. Bunlardan biri de müzeler, kütüphaneler ve yüzme yerleri gibi kapalı ortamları kapsayan kısıtlamalardı.

Stockholm yönetimi tavsiyeler üzerine, mekanların açık kalmasına izin verirken, aynı zamanda gerekli kısıtlamalarla ilgili adım atmaya da hazır olduklarını belirtmişti.

Şehir Müzesi, Orta Çağ Müzesi ve Liljevalch Sanat Galerisi'nin 1 Kasım - 19 Kasım tarihleri ​​arasında kapatılmasına karar verildi.

Kütüphaneler hala açık ama gelmeyin çağrısı yapıldı.

Şehir Kültür Meclisi Üyesi Jonas Naddebo, kütüphanelerin sosyal açıdan önemli bir işleve sahip olduklarını söylerken, Stockholm'luların normal zamanlardaki gibi kütüphaneler ve benzeri alanlara gitmemelerini istedi. Mümkün olduğunca dijital kitaplardan faydalanılması gerektiğini vurguladı.

Belediye spor salonları ve yüzme havuzları kapatılmayacak, ancak kısıtlamalar getirilecek.

Başkent Spor Meclisi Üyesi Karin Ernlund, yarın (Pazar) itibariyle tüm grup eğitim programlarının iptal edileceğini söyledi.

Buz pateni pistleride halka kapatıldı.

Buz pateni ile ilgili üyeliği bulunan kişilerle ilgili, Karin Ernlund, herkese yıllık kartlarını yılbaşına kadar ücretsiz olarak duraklatabilir dedi.

Ernlund, yüzme havuzlarına gidilmemesi konusunda yetişkinlere çağrıda bulunurken, çocuklara ve gençlere yönelik faaliyetlerin devam edeceği vurgulandı.

Editör: İsveç Gündemi