Bazı kaynaklardan edinilen bilgilere göre, hasımlarını vurmak için plan yapmaya çalışan iki zanlıya yanlış bilgi verilerek tuzağa çekildi.

Bölgedeki çetelerle bağlantılı olan olayların giderek arttığı başkentte, Hjulsta olayınında çete ile bağlantılı olduğu ortaya çıktı.

Pazar gecesi 02 sıralarında Stockholm'ün batısındaki Hjulsta'da silah sesleri üzerine olay polise ihbar edildi.

Bir görgü tanığının ifadelerine göre, yoğun silahlı saldırı sonrasında bir kişinin olay yerinden kaçarak uzaklaştı.

İhbar üzerine olay yerine gelen polis, kanlar içinde iki kişinin yattığını gördü. Sağlık ekiplerinin olay yerine intikali ile birlikte yapılan kontrollerde her iki şahsında öldüğü belirlendi. Polis olayla ilgili soruşturma başlatırken, vurularak öldürülen iki kişinin bölgedeki bir çeteye üye oldukları ve geçmişte poliste kayıtları olduğu belirlendi.

İddiaya göre, rekabet halinde oldukları çete üyelerini öldürmek için olay yerine gelen şahıslar tuzağa çekildi. Baskın yapmaya giderken hedef olan ikili olay yerinde can verdi.

Polis öldürülen kişilerin ”Filterlösa grabbar” çetesine mensup olduğunu söyledi.

Edinilen bilgilere göre, çete üyeleri 2019 yılından bu yana yer altı dünyasında büyük sükse yaparak kısa sürede ciddi bir zenginliğe ulaştı. Rekabet halinde olduğu çete üyelerine baskına giderken tuzağa düşen ikilinin cinayete kurban gitmesi olayında soruşturma devam ediyor.

Son yıllarda İsveç'te giderek artan çeteler arasındaki çatışmalar devam ederken, polis zanlıların yakalanması için soruşturmayı devam ettiriyor.

Editör: İsveç Gündemi