Edinilen bilgilere göre, itfaiye ekiplerinin yangına müdahalesinde bir kişi alevlerin arasından çıkarıldı. Yaralı çıkan şahıs sağlık ekiplerince hastaneye kaldırıldı.

Müdahale ekibinden Tommy Wållberg, güçlü bir duman yayılımı olduğunu belirtti.

Pazar sabahı, Stockholm'ün merkezindeki Birger Jarlsgatan'daki bir binada çıkan yangın ekipleri harekete geçirdi. Çok sayıda kurtarma ekibinin olaya müdahale ettiği yangının çıktığı binada bir büyükelçilik de olduğu belirtildi.

Çok sayıda yangın söndürme ekibi olay yerine ulaştı ve polisin aldığu güvenlik önlemleri de artırıldı. Polis caddeyi trafiğe kapattı.

Müdahale ekibi lideri Tommy Wållberg saat 10.40'ta çeşitli güçlerle paralel olarak tahliye, can kurtarma ve yangınla mücadeleye başladık dedi.

"Güçlü bir duman yayılımı var. 4. ve 5. katların her ikisinde de alevler var, umarız daha da büyümez" ifadeleri kullandı.

Kurtarma ekiplerinin bir kişiyi içeriden çıkardığını ve ambulansla hastaneye sevk edildiği bildirildi.

Yangının çıktığı binada bir büyükelçilik olduğu belirtiliyor.

Kurtarma servisine göre, yakındaki bir büyükelçiliğe ait mülk olması nedeniyle çalışmalar zorlaştı.

"Aynı binada bir büyükelçiliğin olduğu da bize belirtildi. Yabancı ülke olarak görüldüğü için genel uygulamalarımızın dışında prosedörler geçerlidir" ifadeleri kullanan Tommy Wållberg, İsveç yasaları kapsamında normalde yapabildiğimiz birşeyi yapamayız" yorumunda bulunarak, yangına müdahalenin bu nedenle zorlaştığını belirtti.

11.30'da kurtarma ekibi yangının kontrol altına alındığını duyurdu.

"Hâlâ olay yerindeyiz ve yaklaşık iki saatlik bir kontrol ve ek soğutma süreci devam edecek" ifadeleri kullanan Timmy Cehlin, binada kapsamlı çalışma yürüttüklerinin altını çizdi.

Yangının neden çıktığı araştırma ekibinin raporunun sonucunda belli olacak.

Editör: İsveç Gündemi