Edinilen bilgilere göre, meydana gelen patlama Stockholm'deki en güçlü patlamalardan biri.

Expressen'in haberine göre, havaya uçurulan ev bir uyuşturucu merkezi olarak kullanıldı.

Bir uyuşturucu alıcısı gazeteye "Bu çok kötü bir saldırı oldu" dediği belirtildi.

13 Ocak gecesi, Stockholm'deki Östermalm'ın Gyllenstjernsgatan'da bir evde patlama meydana geldi. Patlamayla birlikte ev harabeye döndü.

Polis patlamayı Stockholm bölgesindeki en güçlü patlamalardan biri olarak nitelendiriyor.

"Hoş olmayan bir şey"

Expressen, mevcut mülkün, uyuçturucunun "lüks müşterilere" teslim edildiği bir merkez olarak hizmet verdiğini yazıyor. Araştırmacılara göre, birkaç satıcı üst sınıf alanlarda uyuşturucu satan bir ağın parçasıydı.

Evde uyuşturucu aldığı iddia edilen bir kişi gazeteyle konuştu.

Beyanlarına bakıldığında "Çok net hatırlıyorum çünkü çok tavsiye edilmeyen bir düzenlemeydi. Bir kapı kodu aldım, bodrum katına girdim, eşyaları oraya bıraktırdılar. Hiç hoş olmayan bir şey vardı, bu yüzden sadece bir kez orada aldım" ifadeleri kullandı.

"Tehlikeli" olarak işaretlenmiş

35 yaşındaki bir kişi, patlamaya karıştığı şüphesiyle Çarşamba sabahı tutuklandı. Patlayıcı evin girişine koyulmuş.

Stockholm Şehri Polis Şefi Erik Widstrand basın toplantısında, zanlının tanınmış bir suçlu olduğunu söyledi.

Aftonbladet'in haberine göre sie, zanlı Mc-gängens (motosiklet çetesi) olarak bilinen Bandidos ile bağlantıları var ve polis tarafından "tehlikeli" olarak listelenmiş.

Patlama yerine çok yakın olan SVT binasının gözetim görüntüleri şüpheli suçluyu kameralarda yakalamış olabilir deniliyor.

Olaylarla Mc-gängens'in rolü

İsveç'teki bir çok olayda doğrudan ya da dolaylı olarak ilişkisi olduğu belirtilen çete İsveç'te olay yapma potansiyeli olan çetelerin başında geliyor. Zamn zaman polis baskını olsa da ülkedeki en güçlü mafya olarak varlığını devam ettiyor.

Son zamanlarda Norrköping, Linköping ve Örebro'daki önemli olayların içinde yer alan ve birçok ölümcül saldırı yaptığından şüphelenilen çete ile ilgili polisin takibi sürüyor.

Editör: İsveç Gündemi