Edinilen bilgilere göre, bıçaklı saldırı sabaha karşı gerçekleşti. Olay polise ihbar edilmesiyle çok sayıda polis ekibi olay yerine intikal etti.

Bıçaklı saldırı sonucunda yaralanan üç kişi hastaneye kaldırıldı. 

Olaya karıştığı iddia edilen üç kişi de olay yerinde 3 kişi gözaltına alındı. Sabah saatlerinde iki kişi serbest bırakıldı. Bir kişi tutuklandı.

Polis olayı cinayete teşebbüs olarak araştırıyor.

Olaya tanıklık eden bir kişi "Gerçekten yürek parçalayan bir çığlıkla uyandım" dedi.

Sabah saat 04:00'te olayın patlak vermesiyle polise haber verildi. Stockholm'ün merkezindeki bir pansiyonda yaşanan olayda, pansiyodan kalan misafirlerde büyük korku yaşadı.

Bir görgü tanığı, yaklaşık saat dört civarında, büyük bir gürültü çıktığını ve bağırışmaların başlamasıyla biranda ortalık karıştığını söyleyerek, kısa süre sonra çok sayıda ambulans ve polisler geldi dedi.

Olayda yaralanan 3 kişi ambulansla hastaneye kaldırıldı. Kişilerden birinin 60 yaşında bir kadın olduğu, diğer ikisinin kimliği hakkında bilgi verilmedi.

Stockholm Polisi basın sözcüsü Mats Eriksson, "içeri girip iki kişiyi ve ardından bu olayın faili olduğundan şüphelenilebilecek başka bir kişiyi yakaladık" dedi.

Polis "Tüm odaları güvenlik altına aldık ve başka yaralı bulamadık" dedi.

Polis saldırının her hangi bir terör bağlantısı olmadığını, gözaltına alınanlardan üç kişiden ikisinin sabah serbest bırakıldığını, ancak bir kişinin tutuklandığını belirtti.

Polis olayın soruşturulduğunu ve bir tartışma sonucunda çıkan kavganın bıçaklı saldırıya dönmüş olabileceği şüphesi üzerinde duruyor.

Editör: İsveç Gündemi