Halk Sağlığı Kurumu, Stockholm'de salgının etkili olduğunu duyurmasından ve şirketler tarafından insanların evden çalışmasına olanak tanınmasıyla birlikte 14 günlük zaman diliminde insanların yüzde 58'nin evde daha çok vakit geçirdiği ortaya çıktı.

Evden çalışmaların yüzde 30'dan yüzde 58'e çıktığını gösteren istatistikler, bunun insanların salagına karşı kendini daha çok izole ettiğini ifade ediyor denildi.

Hafta içi evden çalışanlar ve koronavirüs salagınına karşı kendini korumaya alan insanların önemli bir kısmının daha dikkatli olduğu görülürken, hafta sonlarında insanların dışarıya çıkmayı tercih ettiği belirtildi.

Stockholm bölgesi iletişim müdürü Suss Forssman Thullberg, yaptığı açıklamada sağlık hizmetlerinden benzer eğilimler aldığını söyleyerek, insanların evde kalmasıyla ivmenin dengelendiğini ancak dışarı çıkmaların tekrar arttığı görülmesiyle risk olabileceğini ifade etti.

Havaların güzel olmasıyla birlikte dışarıda gezen insan sayısının artmasıyla gelinen noktanın risk edilebileceği ifade edilirken, başkentte durumun hala gergin olduğu ifade edildi.

Editör: İsveç Gündemi