Stockholm'ün kuzeyindeki Upplands Väsby'de çok sayıda silahlı fail bir şirkete girdi.

Personeli tehdit ettikleri ve ardından şirkete ait lüks arabaları alarak olay yerinden kayboldukları söyleniyor.

Stockholm polisi Eva Nilsson, yaptığı ilk açıklamada faillerin pahalı marka dokuz yeni araba olduğunu söyledi.

Akşam saat 18.00 civarında polis, Stockholm'ün kuzeyindeki Upplands Väsby'deki bir şirkete karşı uyarıldı. Birkaç fail, bir şirketteki personeli tehdit etti ve daha sonra olay yerinden şirketin lüks marka arabalarına el koyarak kaçtı.

Stockholm polisi Eva Nilsson, "Aldığım bilgiye göre şirkete giren yaklaşık üç kişi olmalı" diyerek, yanlarında tabancaya benzer bir nesne getirdiklerini ve personeli tehdit ettikleri söyleniyor dedi.

Soygun sırasında personelin direnmediği için her hangi bir yaralanmanın olmadığı belirtildi.

Soyguncular dokuz araçla kayıplara karıştı

Hırsızların baskın yaparak çaldığı lüks arabalar arasında, Porsche, BMW, Range Rover, Audi ve Mercedes gibi pahalı markalar olduğu söylendi. 

Eva Nilsson, "şimdi her şeyden önce arabaları arıyoruz". dedi.

Saat 19.00'dan hemen önce polis, Stockholm'ün kuzeyindeki Kungsängen'de çalınan arabalardan birini bulabildi.

Kungsängen'de park halinde terk edilmiş Porsche marka beyaz bir araç bulundu. Polis, faillerden en az birinin yaya kaçmış olabileceğini söyledi. Semtte çok sayıda polis olayla ilgili aramalar yapıyor.

Polis bir kişinin tutuklandığını duyurdu

"Kungsängen'de bir kişiyi olay yerinde tutuklamak mümkün oldu" diyen bölge polisi Eva Nilsson, hala oradayız ve şüphelinin kaza yapan arabadan tek başına kaçıp kaçmadığı doğrulanmadığı için araştırıyoruz dedi.

Polis, teknik soruşturma nedeniyle olay yerini kordon altına aldı.

Polis olayla ilgili soruşturma başlattığını belirtirken, hırsızlıkla ilişkilendirilebilecek arabaları park halinde veya trafikte gören vatandaşların 114 14 veya 112 numaralı telefondan polisi aramalarını istedi.

Editör: İsveç Gündemi