İsveç'in Başketni Stockholm'e bağlı Bålsta bölgesinde öğleden sonra saat 1:27 sıralarında meydana gelen saldırıda 9 yaşındaki kız ve bir kadın bıçaklandı. Saldırı sonrasında ağır yaralı bir şekilde acil bir şekilde Uppsala Üniversitesi Hastanesine kaldırılan yaralılar tedavi altına alındı.

Küçük kız öldü, kadın komada!
Yaralılara hastanede müdahale edilirken, küçük kız tüm müdahalelere rağmen bıçak darbelerine yenik düşerek yaşamını kaybetti. Kadın hala yoğun bakımda.

Polis kapsamlı soruşturma başlattı
Olayın aile içi şiddetten meydana gelmiş olabileceği düşüncesiyle bir kişi sorgulanmak üzere gözaltına alındı. Ancak olayın hangi sebepten meydana geldiği ve vahşi saldırının asıl faailinin kim ya da kimler olduğu henüz bilinmiyor.

Saldırı evde gerçekleşti
İddialara göre öğleden sonra olay saatinde evden çığlıklar yükseldi. Bunun üzerine komşular ve çevre sakinleri polise haber verdi. Kısa süre sonra olay yerine gelen polis ve sağlık ekipleri inceleme başlattı. Anonim kalmak ve adını vermek istemeyen bir komşunun olayı gördüğü belirtiliyor. Polis soruşturmayı sürdürürken kişiler ve etnik grupları hakkında bilgi vermedi.
Editör: İsveç Gündemi