Aftonbladet gazetesinin haberine göre, önce 25 yaşındaki bir kişi öldürüldü. Daha sonra bu olaya şahit olan bir kişi ve eşi  öldürüldü.  Bu cinayetlerin sorumlusu olarak 22 yaşındaki  Fouad Saleh ,25 yılla kadar hapis cezası ile yargılanıyor.

ŞAHİTLİK YAPTIĞI İÇİN EVİ BASILDI VE EŞİ İLE ÖLDÜRÜLDÜ
Olay geçen sene Hallonbergen'de meydana gelmişti. Bir araba garajında 25 yaşındaki bir kişi vuruldu. Hastaneye kaldırılan yaralı kısa süre sonra hayatını kaybetmişti. Olaya şahit olan 40 yaşındaki bir kişi polise ifade verdiği belirtilirken, altı hafta sonra karısı ile birlikte öldürüldü. Evine baskın yapılan görgü şahidinin penceresi kırılarak evine girildiği ve hunharca eşi ile birlikte öldürüldüğü bildirildi.

Olayların sonunda 6 kişi tutuklandı. tutuklananlardan ikisinin 17 yaşında olduğu bildirlirken, 4'nünde 20 yaşının üzerinde olduğu ifade edildi.  Çetenin başı olarak gösterilen  22 yaşındaki  Fouad Saleh 25 yılla yargılanırken, garajda işlenen ilk cinayeti kendinin yapmadığını , diğer şahit çifti öldürdüğünü itiraf etti. 

 Fouad Saleh, cinayetlerden baş şüpheli olarak 25 yılla yargılanırken, cinayet işlemek, cinayete yardım ve  yataklık etmekten diğer 3 kişide, 14 yıl ile 12 arası yargılandığı kaydedildi. 18 yaşından küçük iki kişinin de 3 yıla yakın ıslah evinde kalmalarına karar verildi.

GİZLİ TANIK KANUNU GELİYOR

Cinayet tanıklarının korunamaması nedeniyle İsveç kamuoyunda polis ve siyasetçiler büyük tepki aldı. Can güvenliği olmayan tanıkların gördükleri cinayetler karşısında şahitlik yapmadıkları kaçındıkları ve  polisin bir çok cinayeti bu yüzden  çözemediği bildirildi. Bunun üzerine bir açıklama yapan İsveç Başbakanı Stefan Löfven, yeni bir yasa üzerinde çalıştıklarını ve şahitlik yapan görgü tanıklarının bütün bilgilerinin izleneceğinin sözünü verdi. 
Editör: İsveç Gündemi