İsveç Türk Gençlik Federasyonu (TUF) tarafından organize edilen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinliği Stockholm’ün ünlü Kungsträdgården (Kralın bahçesi) Parkında yapıldı. 
Havanında güzel olmasını fırsat bilen gurbetçiler, 10 bini aşkın bir katılımla 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinliğini, Türk kültür şölenine çevirdi. Bölgede bulunan İsveçlilerde kutlamaya katılarak gurbetçilere eşlik etti.

Vatandaşların bayramını kutlamak için kısa bir konuşma yapan, Türkiye'nin Stockholm Büyükelçisi Kaya Türkmen , vatandaşların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutladı.

Programın sunuculuğunu Tarkan Bulut ve Elçim Yılmaz yaparken, Yerel sanatçı Nazim Onay ve öğrencileri de Türk Halk Müziğinden örnekler seslendirerek kutlamaya renk kattı. Rhythm of Turkey Halay grubunun gösterisinden sonra sanatçı Bora Serbulent'te seslendirdiği birbirinden güzel ezgilerle seyirciyi coşturdu.

Programın sonunda ise Türkiye'den misafir sanatçı olarak katılan Simge Sağın'da 1 saat sahnede kalarak bir  konser verdi. 


Kurulan stantlarda ise Türk kültürüne ait eserler sergilendi. Türk yemeklerinin satıldığı stantlara büyük ilgi olurken, zaman zaman vatandaşlar alış-veriş yapmak için kuyruk oluşturdu. Bu sene Stockholm'den, İstanbul'a uçuşlarına başlayan  Atlas Jet ile Lokmanhekim Hastaneler Grubu'da satant açarak vatandaşları bilgilendirdi. 
Editör: İsveç Gündemi