Stockholm şimdi "muazzam bir salgın" haline gelebilecek şeylere hazırlanıyor.

SVT Nyheter haberine göre, planlanan operasyonlar iptal edildi ve daha fazla virüs vakaları için şehirde ummalı hazırlıklar sürüyor.

Danderyds hastanesi başhekimi Johan Styrud, "Sanırım önümüzdeki haftalar çok zahmetli olacak" dedi.

Hastanelerde koronavirüs nedeniyle yoğun bakıma alınan hastaların sayısı artmaktadır.

Bu nedenle, planlanan operasyonlar artık iptal edildi, hastalar eve gönderildi ve daha fazla virüs hastası alma hazırlıkları tüm hızıyla devam ediyor.

Danderyds hastanesinin başhekimi ve Stockholm Tabipler Birliği başkanı Johan Styrud SVT Nyheter verdiği demeçte, Stockholm'de vakalar yükselmeye başladı.

Hastanelerin yeterli olup olmadığı belli değil

Aynı zamanda, yoğun bakıma muhtaç hasta sayısı ülke çapında artmaktadır ve İsveç Yoğun Bakım Siciline göre toplam sayı 30'un üzerindedir.

Ülkenin toplam 523 yoğun bakım ünitesinden Stockholm'de yaklaşık 90 yer var ve 180'e kadar genişletilebilir.

Johan Styrud, Bununla bağlantılı olarak büyük bir akciğer hastaları dalgası alırsak, Stockholm'de durum çok zorlaşacak dedi.

"Çok zor haftalar bizi bekliyor"

Stockholm'de bugün koronavirüsle ilgili şehir yönetimi genel durum hakkında bilgi vermek üzere bir basın toplantısı yapacak.

Aynı zamanda, çeşitli yönlerden gelen raporlar, sağlık hizmetlerinin koruyucu ekipmanı, personel ve yataklara çok ihtiyaç duyduğunu göstermektedir.

Gelişimin gelecekte nasıl olacağını söylemek zor diyen Styrud, "sanırım önümüzdeki haftalar çok zor olacak" ifadeleri kullandı.

Editör: İsveç Gündemi