Başlangıçta olay yerinde kurbana ulaşmaya çalışan insanlarla kaotik bir atmosfer vardı.

Stockholm bölgesindeki polis Carina Skagerlind, şüpheli bir fail arıyoruz dedi.

Cumartesi akşamı saat 23:00'den kısa bir süre sonra, birkaç kişi Kungsängen'deki Tibble'da silah sesleri duyduğunu ihbar etti. 

İhbar üzerine çok sayıda polis ekibi olay yerine sevk edildi.

Polis, gittiği olay yerinde silahlı saldırıya uğrayan 25 yaşlarındaki bir kişi ile karşılaştı. Sağlık ekipleri tarafından kontrol edilen şahsın öldüğü açıklandı.

Olay yeri kordon altına alındı.

Bölge polisinden Carina Skagerlind, olayla ilgili soruşturma başlatıldığını belirterek, görgü tanıklarının ifadelerine baş vurduklarını söyledi.

Edinilen bilgilere göre, saldırgan olay yerinden moped ile kaçtı.

Öldürülen şahsın yakınları oley yerine hücum etti. Görgü tanıklarının beyanlarına göre, cesedin bulunduğu yere çok sayıda kişi toplandı. Gerginliğin olduğu yerden uzaklaştırılmaya çalışılan kurban yakınları öfkeli dakikalar yaşattı.

Kurban sağlık personelinin kontrolünden sonra olay yerinde kaldı. Oradaki insanlar arasında çok fazla öfke vardı ve polis insanları uzak tutmak için çabaladı diyen Carina Skagerlind, toplanan öfkeli grubu hızlı bir şekilde sakinleştirdiklerini belirtti.

Bazı kaynaklara göre, failin bir mopedle olay yerinden kaçtığı söylendi. Polis failin yakalanması için aramalar başlattı.

Polis yakın bölgedeki bazı kişileri sorgulamak için gözaltına aldı. Ancak şuana kadar cinayet şüphesi olan her hangi biri çıkmadı.

Tutuklama yok

Gece boyunca aramalar yapan polis ekipleri eğitimli köpeklerle aramalar yaparak, helikopterden destek aldı. Pazar sabahı çalışmalarına son veren polis, kimsenin yakalanmadığını belirtti. Ancak soruşturma devam ediyor.

"Teknisyenler olay yeri incelemesini tamamlamalı ve olaydaki araştırmacılara teslim ettiler" diyen Stockholm Polisi basın sözcüsü Ola Österling, gün boyunca tanıklarla ek sorgulamaların yapılacağını ve soruşturmanın devam ettiğini söyledi.

Editör: İsveç Gündemi