Eriksson, "Şimdi görebildiğimiz şey, enfeksiyonun yayılmasının arttığına dair endişe verici işaretler" ifadesi kullandı.

"Enfekte olma oranının azaldığı yönündeki düşüş eğilimi kırıldı. Vaka sayısında yeniden bir artma görüyoruz. Bunun eğride bir çentik olduğu, enfeksiyonun yayılmasını tekrar azaltabileceğimiz umulabilir" denirken, artışın İsveç Halk Sağlığı Kurumu'nun tavsiyelerine nasıl uyulduğuna bağlı olduğu vurgulandı.

Yeni vakalar "Yukarı doğru devam ederse yakında yine ciddi bir durumla karşı karşıya kalacağız" diyen Björn Eriksson iyi bir noktaya kadar gelmişken, yeniden zor günlerin yaşanmaması için herkesin tedbirli olmasını önerdi.

İnsanların ellerini yıkamaya, mesafelerini korumaya, mümkünse evden çalışmaya ve toplu taşıma dışındaki ulaşım araçlarını seçmeye devam etmelerini istiyor.

Açıklamalarda Björn Eriksson, "Toplu taşımada biraz kalabalıklaşmaya başlıyor, şimdi dikkatli olmamız gerekiyor. Diğer ulaşım araçlarını seçmeye çalışın." dedi.

Salgın başladığından bu yana en fazla vakanın görüldüğü başkent Stockholm şuana kadar tespit edilmiş toplam vaka sayısı 23 bin 739 ve hayatını kaybeden kişi sayısı 2 bin 400 olarak kayıtlara geçti.

Editör: İsveç Gündemi