Bununla birlikte, sağlık hizmetlerindeki baskı sürekli olarak güçlü bir şekilde artıyor olarak denildi.

Stockholm bölgesinde sağlık ve tıbbi hizmetler direktörü Björn Eriksson, tedbirlerin gevşetilmesi ve rahat hareket etmek için henüz erken, risk var dedi.

Sabah saatlerinde, Stockholm Bölgesi bir basın toplantısı düzenledi. Mesaj açıktı. Başkentte hayatın normale dönebileceğini ummak için henüz çok erken.

Stockholm bölgesi sağlık direktörü Björn Eriksson, çağrıda bulundu.

Eriksson, "Tüm Stockholmlulara sesleniyorum: Şimdi bir ışık gördüğümüz gerçeği, hasta olmanız durumunda mesafeyi korumamız ve evde kalmamamız gerektiği anlamına gelmez. Evinizdeki kişiler dışında hiç kimseyle zaman geçirmeyin. Uzaktan çalışma şansı olan herkes bunu yapsın. Barlar ve açık oturma alanlarındaki kalabalıklardan uzak durun. Arkadaşlarınızı akşam yemeğine davet etmeyin. Ve en önemlisi. 70 yaş ve üstü sevdiklerinizi ziyaret etmeyin" dedi.

Ölüm rakamları düşüyor

Aynı zamanda, Stockholm Sağlık Hizmetleri'nden alınan yeni istatistikler artık düşüşün başlangıcını görmeye başladığımızı gösteriyor. 15. hafta ölü sayısı 181 iken, 16. hafta rakam 135'e düştü ve 17. hafta ölüm rakamı 107'ye geriledi.

Hastanede tedaviye ihtiyaç duyan covid-19 hastalarında artış olduğu halde bile, eğri doğru yöne gidiyor. Ağır hasta en yüksek sayı sayı 1.100'ün üzerindedir, ancak şimdi bu rakam 955'e düşmektedir.

Aynı durum yoğun bakım ihtiyacı duyan hasta oranında da geçerlidir. Normal durumlarda, Stockholm bölgesinde 90 yoğun bakım ünitesi vardır. Çoğunlukla yoğun bakıma ihtiyacı olan hasta sayısı 230'a yakındır. Ama şimdi bu rakam 193'e düştü.

SL ile daha az yolculuk

SL'den verilen yeni rakamlar, Stockholm'deki insanların toplu taşıma kullanımında yüzde 35-40 oranında azaldığını gösteriyor.

"Trafik uzmanları, Trafik Yönetimi İletişim Müdürü Suss Forssman Thullberg insanlar önemli ölçüde çağrılara uyuyor" diyerek şöyle devam etti: "Eğer bunu yapabilir ve sağlık endüstrisine yardım edebileceksek, sadece gerektiğinde kolektif olarak ilerlemeye devam etmeliyiz. Bu, uzun bir süre boyunca geçerli olacak özel bir durumdur. Öyleyse bekle ve bekle" diyerek kalabalık ortamlardan uzak durmanın bir yolu da toplu taşıtları kullanmamak ve sıkışıklığa neden olmamaktır ifadeleri kullandı.

Björn Eriksson, durumun normalleşmesine daha aylar var yorumunda bulundu. "Her gün bu hastalığı tanıyoruz, ona ne kadar ciddi bakarsak" o kadar doğru olur yorumunda bulundu.

Editör: İsveç Gündemi