İsveç'teki salgının merkezi olan başkent Stockholm'de salgının yeniden olağanüstü seviyeye ulaşmasıyla birlikte bölge yerel düzeyde önemli kısıtlamalar devreye aldığını duyurdu.

Bölgede daha önce kısıtlamalar kapsamında, kütüphaneleri, müzeleri, tiyatroları ve sanat galerilerini kapatma kararı almıştı.

Buna ek olarak, yüzme havuzları, buz pateni pistleri ve tüm tesislerde halka açık etkinlikler ve dernek (kongre vb) faaliyetleri durdurulmuştu.

Yaşlı bakımının açık aktiviteleri, aktivite merkezi, açık buluşma noktaları, yaşlı spor salonu ve buluşma yerleri de kısıtlamalar kapsamındaydı.

Stockholm Kriz Yönetim Kurulu, aldığı kısıtlama kararlarına rağmen, enfeksiyon yayılımını durduramadı. Artan vakalar üzerine yeni kısıtlama kararı alındığı açıklandı: Alınan yeni tedbir kararları şöyle sıralandı:

Tüm çalışma ofisleri kapalı tutulacak. Belirlenen belediye ofislerinde ve kütüphanelerde bir dizi hizmetler, bunların yerine geçecek şekilde açık tutulacak. 

Seyahatleri mümkün olduğunca azaltmak için servis hizmetleri yaygınlaştırılacak.

Kentte ana okulları ve oyun parkları kapatılacak.

Şehrin eğlence merkezleri kapalı tutulacak. (Yerel ihtiyaçlara göre istisnalar yapılabilir).

Planlanan Noel tatili aktiviteleri iptal edildi. (Yerel ihtiyaçlara göre istisnalar yapılabilir.)

Kriz yönetimi tarfından yapılan açıklamada: Tedbirler derhal uygulamaya konacak ve 24 Ocak'a kadar kesin olarak uygulanacak dendi.

Editör: İsveç Gündemi