Şarj istasyonlarını yöneten şirketler, Stockholm bölgesindeki elektrikli araba şarj istasyonlarında bu tür bir vandalizm veya hırsızlığın ilk kez meydana geldiğini söyledi. 

Vattenfall'dan Susanna Hurtig, müşterilerin arayıp dehşete düştüğünü belirtti.

Elektrikli otomobil sahibi Margareta Marcusson, Pazar günü arabayı şarj etmek için hızlı şarj cihazlarına sahip bir şarj istasyonu arıyordu. Margareta, yaşadığı yer olan Lidingö'de arabasını sürerken birçok ücretsiz şarj cihazı görünce ilk önce şaşırdı. Ancak kabloların kesildiğini fark edince mutluluğu kısa sürdü.

Çok sayıda şirket etkilendi

Nacka Energi'de şarj hizmetlerinden sorumlu iş alanı yöneticisi Johan Hellberg, yirmi dakika içinde iki şarj istasyonunun sabote edilme sonucu durması şaşkınlık yarattı.

Hellberg yaşanan durumu şaşkınlıkla karşıladığını belirterek, "endişelendim ve dışarı çıkıp kontrol ettim" dedi.

İstasyonları incelerken, hızlı şarj kablolarının kesilmiş olduğunu gören yetkili, gördüğü manzara karşısında şok olduğunu belirtti. Neden birinin şarj kablolarını yanlarında götürmek isteyebileceğine cevap bulamadığını aktaran Hellberg, "Kuşkusuz, bakır içerirler, ancak çok miktarda değiller, bu nedenle aradıkları şeyin bu olduğundan emin değilim" dedi.

Olaylar polise bildirildi.

Editör: İsveç Gündemi