Bugün Stockholm Bölgesi'nin sağlık müdürü Björn Eriksson yaptığı basın duyurusunda yardıma ihtiyacımız var dedi.

Eriksson, "Şu anda çok ciddi bir durum görüyoruz ve yardıma ihtiyacımız var" dedi.

Stockholm'de hem yeni vaka sayısı hem de hastaneye kaldırılan insan sayısı artıyor.

"Geriatri ve acil hastanelerine başvuran covidli hasta sayısına baktığımızda, bir plato olduğunu düşündüğümüz şeyin artık tam tersi bir düşüşe geçtiğini görüyoruz" diyen Stockholm Bölgesi'nin sağlık ve tıbbi bakım müdürü Björn Eriksson, tam da bu gelişmeyi görmek istemediğimizi söylüyor.

Kenar boşluğu yok

Stockholm'daki hastanelerde yoğun bakım üniteleri artık neredeyse dolu.

"Bugün 83 hastanın yoğun bakıma ihtiyacı var ve bu da prensip olarak tüm bölgelerin IVA kapasitesine denk geliyor. Her zaman bir adım önde olmak istiyoruz, daha fazla bakım yeri açarak ihtiyaç duyulduğunda ulaşılabilir olsun istiyoruz" ifadeleri kullanan Björn Eriksson, sürecin çok zorlu olduğunu ve hiçbir toleransın kalmadığını belirtti.

Stockholm'de covid-19 kaynaklı ölümlerin sayısı da artıyor ve Björn Eriksson, bazı insanların bu ciddi durumu umursamadığı için eleştirdi.

"Biz Stockholm'lular çok kalabalıkız ve ev dışında çok fazla temasımız vardı. Bu şu anda işe yarıyor çünkü sağlık uzmanları bir kez daha harika bir çaba gösteriyor. Ancak uzun sürmez" diyerek sözlerine şöyle devam ediyor:

Kapasitenin şimdilik yeterli olduğunu ancak bunun uzun sürmeyeceğine dikkat çeken Eriksson, işten sonra insanların vaktini Noel hediyesi alışverişi için kalabalık ortamlarda veya bir Advent kahvesi eşliğinde gülerek geçirmesi için harcamasına değmiyor. Umursamayanlar sebebiyle sonuç korkunç olacak yorumunda bulundu.

"Yardım çağrısı yaptı"

Sağlık ve Tıbbi Bakım Müdürü Björn Eriksson herkesi İsveç Halk Sağlığı Dairesi'nin tavsiyelerine uymaya çağırdı.

"Gençlerle konuşan tüm ebeveynlerin yardımına ihtiyacım var. Herkes bu ciddi salgından etkilenebilir" dedi.

Eriksson, "Ayrıca sağlık personelinin bana bu hastalığın ne kadar iğrenç olduğunu anlatması için yardım istiyorum. Ayrıca bu hastalığın insanları nasıl etkilediğini açıklamak ve raporlamak için medyaya başvurmak istiyorum. İşten sonra bir bira içmenin ölümcül sonuçları olabileceğini anlamalıyız" diyerek, ufak şeyler için hayatı riske atmanın doğru olmadığını savundu.

Aşı çalışmaları devam ediyor ve Stockholm Bölgesi ilk aşılarını Aralık ayında onaylanacağını ve ardından Ocak ayında uygulanacağını tahmin ediliyor

"İlk dozlar gelir gelmez aşıları sunmayı planlıyoruz" diyen Stockholm Bölgesi'ndeki aşılamadan sorumlu Magnus Thyberg, tüm Stockholm'lülere 2021'de mümkün olan en kısa sürede aşı sunulacağını söyledi.

Editör: İsveç Gündemi