Stockholm Bölgesi Sağlık Direktörü Björn Eriksson "Sıkıntılı bir konumdayız" dedi.

Bölge hastanelerinde covid-19 nedeniyle binden fazla hasta tedavi görmektedir. Evde veya yaşlı bakım evlerinde tedavi görenlerin hariç tutulmasına rağmen durumu ciddi olan hastaların tedavisi için hastanelerde oluşan baskı sağlık sisteminde büyük riskler meydana getiriyor.

Pazar günü, 219 hastanın yoğun bakım ünitesine (IVA) bağlı olduğu belirtilirken, son 24 saat içinde 11 hastanın daha yoğun bakıma alındığı belirtildi. Normalde donanımlı 90 yoğun bakım ünitesi bulunan başkentte koronavirüs başlamasıyla brilikte kapasite artırıldı.

1 Nisan'da IVA'da 130 hasta kovid-19 tedavisi görürken bugün gelinen noktanın çok daha arttığı ifade edilirken, gelinen noktada yoğun baskımda hasta sayısının neredeyse yüzde yüz arttığı görülüyor.

Bölge sağlık direktörü Björn Eriksson, "Şimdi en kritik olan dayanıklılığımız. Birkaç hafta daha tutmalı, durum yavaş yavaş kötüleşirse ve enfeksiyonun yayılması artmaya devam ederse daha da kötüleşmeye hazır olmalıyız" dedi.

Şu anda, bölgedeki sağlık çalışanları kriz durumlarında çalışmaktadır, bu da haftada 48 saat çalışma ve sürekli hazırlık anlamına gelmektedir.

Björn Eriksson, "En çok odaklandığım şey, çalışanlarımızın birlikte çalışmasını sağlamak" dedi.

Sağlık hizmetlerine gönüllülerden büyük ilgi duyulmaktadır.

"Sadece yoğun bakım ünitesinde değil, tüm sağlık sisteminde sağlık eğitimi almış çalışanlarla devam ediyoruz."

Enfekte hastalar ile gergin duruma ek olarak, diğer tedavilerde de dikkat edilmelidir. Şu anda diğer hastalarla ilgili de çalışılıyor, ancak durum orada da gergin.

Diğer sağlık hizmetleri durumdan çok etkileniyor. Özellikle planlı operasyonlar için gerekli olmayan ve bekleyebilecek böyle bir sağlık hizmeti kurduk ifadeleri kullandı.

Editör: İsveç Gündemi