Björn Eriksson salgının merkezi olan Stokcholm bölgesine dair bilgiler verirken, "Bahsettiğimiz fırtına yüksek güçle patlamaya devam ediyor" ifadeleri kullandı.

Artış oranı çok yüksek değil ama gün geçtikçe artıyor. Artan sağlık kapasitesi ile cevap verdik.

Björn Eriksson, sağlık kahramanları sayesinde, kapasitemizi genişletebildik ve boş alan kaldığını ifade ederek, "Sadece hemşireler ve doktorlar değil, aynı zamanda temizlikçiler ve yemek yapanlar da bu mücadelenin önemli bir parçasıdır. Büyük bir şey, kalbimin derinliklerinden teşekkürler" dedi.

İmkansızı yapan herkese çok teşekkür ederim.

Björn Eriksson, "dün 85 kişi öldü, bugün 94 kişi öldü. Şimdiye kadarki en yüksek sayı son 24 saat içinde yaşandı." Trend çok açık yorumunda bulundu. 

Björn Eriksson, "Çoğu zaman, yaşlılar ve altta yatan hastalıkları olan kişiler en kötü etkilenenlerdir. Ancak ciddi bir hastalık seyri herkesi etkileyebilir" vurgusu yaparak Halk Sağlığı Kurumu'nun tavsiyesini yineledi.

Toplu taşıma araçlarındaki seyahati azaltmalıyız ve Stockholm sakinlerini SL'i dinlemeye çağırıyorum. Bence öncelikle gidecek olanlar sağlık alanında çalışanlar.

Şu anda olduğu gibi sağlık hizmetleri üzerinde hiç bu kadar baskı olmamıştı. Paskalya'dan sonra bakıma ihtiyacı olan başka hastalıkları olan birkaç kişi geldi.

Covid-19'a hastane bakımı ile kaydolan kişi sayısı her hafta artmaktadır. Geçen haftaki artış diğerlerine göre daha küçük olmasına rağmen hala artıyor.

Yoğun bakım durumu son günlerde sabit kalmıştır.

Birçoğu iyileşti ve bazıları da öldü.

O zaman görüyorsunuz önümüzdeki birkaç gün içinde zirveye ulaşmamız gerekiyor diyen Björn Eriksson, hastanelerde bakım yapılan asıl sayının kısmen düştüğünü ifade ederek bir sunum gösterdi.

İsveç'te covid-19 nedeniyle hastaneye kaldırılanlar ortalama 21 gün hastanelerde tedavi görüyor.

Björn Eriksson, "Kötümser bir durum" gösteriyor:

"Yeni alışkanlıklarımızı yayınlayacak zaman yok. Önümüzdeki birkaç gün boyunca dengeleri tutmamız gerekiyor" dedi.

Preslenen durumu kaybedersek, enfeksiyonun yayılması tekrar ivme kazanır, daha fazla insan hastalanır ve birçoğu erken ölür.

Eriksson, temasla ilgili konularda yetkililerin tavsiyelerine uymaya odaklanmamanın hala çok önemli olduğunu söyledi.

Sağlık çalışanları fantastik çabalar gösterdiler. Ve birkaç hafta daha, belki Haziran ayında bir süre daha dayanmaları gerekecek diyen Björn Eriksson, tüm sağlık çalışanlarına çabalarından ve çalışmalarından dolayı teşekkür etti.

Stockholm'de yaşayanlar, biz normale dönmek istesek bile bu duruma katlanmaları önemlidir.

Çok erken, bekle ve bekle... En iyisini umarım ama en kötüsünü planla.

Björn Eriksson, kurallara ve tavsiyelere uymaya devam etmenin önemini açıklamaya devam ediyor:

Şu anda iyi olduğumuzu düşündüğünüz bir aşamadayız, şimdi gelen sinyalleri daha iyi hale geldiğini yorumlayabilirsiniz, ancak en azından şu anki kadar kısıtlanmış olmamız şarttır. Her şeyi serbest bırakırsak, bu eğrinin bizi tekrar ele geçireceğinden korkarım.

Älvsjö Hastanesi gerekmediği için hala açılmadı diyen Björn Eriksson "Ancak hazırdır ve gerekirse kullanılacaktır" dedi.

Editör: İsveç Gündemi