Bölgede şuana kadar ki covid-19 nedeniyle hayatını kaybeden kişi sayısı: 2.518'e yükseldi.

Bölge ağır hasta sayısının bölgede 49 olduğunu açıklarken, Geriatri ve acil hastanelerde 470 covid-19 hastasına bakılıyor.

Hastanede bakıma ihtiyaç duyan covid-19 hastalarının toplam sayısı: 519

"Yoğun bakıma ihtiyaç duyan hastalarda beklenen ama çok endişe verici bir artış görüyoruz. Önce covid-19 ile enfekte hasta sayısında bir artış gördük, ardından hastanede bakıma muhtaç hasta sayısı arttı ve şimdi maalesef yoğun bakıma muhtaç covid-19 hastalarının sayısında da artış görüyoruz. Sağlık servisi ayrıca hafta sonu maalesef ölen covid-19 hastası daha olduğunu bildirdi" diyen Sağlık ve Tıbbi Bakım Direktörü Björn Eriksson, sağlık hizmetlerinin artık sağlık hizmeti ihtiyacının bir adım önünde olma kapasitesini sürekli olarak artırdığını ve böylece akut hastalara bakma kapasitesinin arttığını söyledi.

Bölgenin acil durum hastanelerinden dördünde, hastalara bakabilmek için artırılmış bir acil durum var.

COVID-19'u olan hastalar için sağlık hizmeti ihtiyacı arttıkça, hastaneler bir kez daha belirli planlı bakımı kademeli olarak erteliyor. Hastalar her zamanki gibi sağlık hizmetlerinde rezerve edilen tüm zamanlara gelmelidir.

Herhangi bir değişiklikten etkilenenler ile bizzat iletişime geçilir. Tıbbi bakıma ihtiyacı olan hastalar her zamanki gibi yardım almalıdır. yorumunda bulunuldu.

Editör: İsveç Gündemi