Kendiniz, başkaları ve ülkeniz için sorumluluk almanız gerektiğinde hayatta bazı önemli anlar olacağını söyledi.

Başbakan: "O an bu an, o gün bugün" dedi.

Başbakan Stefan Löfven, Pazar akşamı millete hitaben yaptığı konuşmada, korona virüsünün hayatı, sağlığı ve işleri tehdit ettiğini söyledi.

Başbakan, "Daha fazla insan hastalanacak, daha çok insan sevdiklerine veda etmek zorunda kalacak" dedi.

Daha fazla eylem olabilir

Löfven yeni düzenlemeler hakkında bilgi vermedi, ancak İsveç'teki herkesi daha fazla hükümet kararına hazırlıklı olmaya çağırdı.

Korona virüsü nedeniyle toplumda daha girişimsel önlemler hakkında örtülü olarak: "Kısa sürede farklı kararlar gelebilir ve günlük yaşamı daha olumsuz etkileyebilir" dedi.

Tüm İsveçlileri daha önce geçerli olan tavsiye ve talimatları izlemeye devam etmeye çağırdı.

Başbakan, şu anki durumda kimsenin şansı olmadığını söyledi.

"Hiç kimse semptomlarla çalışmaya gitmemelidir. Genç veya yaşlı, fakir veya zengin, önemli değil. Herkes kendi payına düşeni yapmalı" ifadeleri kullandı.

Lövfen altı dakikalık bir konuşma yaptı

Stefan Löfven, "İsveç'teki herkesin sorumluluğunu üstlendiğinden emin" diyerek sonuçlandırdı.

İnsanların birbirlerine yardım etmesi ve bu krize atlatma çabalarından dolayı insanlarından ve İsveç'ten gurur duyarak. Teşekkür ederiz.

Konuşma özetle şöyle:

Stefan Löfven, ulusa sesleniş konuşmasında, koronovirüs konusunda herkes üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmesini istedi. Şimdilik sokağa çıkma yasağı ve işyerlerin kapatılması sözkonusu değil. Pazartesi ile birlikte rutin hayat devam edecek. Özellikle bazı Avrupa ülkelerindeki bazı başbakanlar gibi ''yaşlılarla ilgiyi' kesin demedi. Aksine, ''korronovirüsü önlemleri dahilinde yaşlı insanlarla telefonda konuşun ve ihtiyaçlarını giderin'' dedi.

Editör: İsveç Gündemi