Mavi hattaki Stadshagen'de su sızması ve kırmızı hatta teknik sorun nedeniyle korkunç bir görüntü ortaya çıktı.

SL'den Johan Nordgren, "Hepinizden sabır istiyoruz", diyerek oluşan kalabalığın çözülmesi için çalıştıklarını belirtti.

Stockholm'ün metro trafiğinde büyük sorunlar var. Dün Stadshagen'de mavi hattaki istasyonda bir tünele su sızmasının ardından çok fazla tıkanıklık yaşandı. SL'deki basın iletişimcisi Johan Nordgren, sorunun en erken Cumartesi veya Pazar günü çözülebileceğini belirtti.

Aynı zamanda Cuma sabahı kırmızı hatta da teknik bir hata nedeniyle trafik yine alt üst oldu. Sabahın yoğun saatlerinde platformlarda büyük tıkanıklığa yol açan arıza salgına davetiye çıkarıyor.

SL'den Nordgren. "Gärdet'in ötesinde bir vites hatası gibi görünüyor. Ne zaman düzeltilebileceğine dair bir tahminimiz yok. Bir metro treni yolcuları alarak değişim için tüm treni boşaltmak gerektiğinden, tıkanıklık riski büyüktür. Bu acil bir durum ama hepimiz sabır istiyoruz" dedi.

SL: "Mecbur değilseniz seyahat etmemelisiniz"

Stockholm çevresindeki istasyonlardan alınan fotoğaf ve videolar, Halk Sağlığı Ajansı'nın salgın nedeniyle önerdiği sosyal mesafe tavsiyesini hiçe saydı. 

"Sıkışık olması iyi değil, ancak mevcut tavsiye ve yönergelere uymak sizin sorumluluğunuzdadır. Mecbur değilseniz seyahat etmemelisiniz" diyen SL basın sözcüsü Aleksander Krajisnik, ideal olan, evden çalışmanız ve seyahat etmeniz gerekiyorsa, güzergahlarınızı gözden geçirmeniz gerekiyor diyerek, meydana gelen arızaların sorumluluğunu adeta yolculara yükledi.

İsveç'te pandemi sürecinde maske takma zorunluğu bulunmuyor. Çok sayıda insanın meydana gelen teknik sorunlar ve arızalar nedeniyle kalabalık şekilde bir arada bulunması kaos olarak nitelendi.

Editör: İsveç Gündemi