İsveç'te komedyen olarak büyük ün yapan ve bir çok televizyon kanallarında programı bulunan Soran Ismail'e iki kadına tecavüzden soruşturma başlatıldı.

İsveç devlet televizyonu SVT, tecavüze uğradığını iddia eden kadınlardan birinin açıklamasına yer verdi. Kadın açıklamada, tecavüze bir kaç yıl önce maruz kaldığını ve komedyenden korktuğu için tecavüz olayını bugüne kadar sakladığını iddia etti.


Soruşturmanın başlamasından sonra, televizyon kanalı  Discovery, Soran Ismail'e ortaklaşa yapılan programları durdurduğunu duyurdu.


İsveç devlet televizyonu SVT ve devlet radyosu SR'de Soran Ismail'e bundan sonra çalışmayacaklarını ve arşivde bulunan programlarını da kaldıracaklarını açıkladı.


Amerikalı oyuncu Alyssa Milano'nun destek verdiği ve sosyal medya kullanıcılarını maruz kaldıkları cinsel saldırıları ifşa etmeye çağıran "#MeToo (Ben de)" kampanyasından sonra iki kadın komedyen Soran Ismail tarafından tecavüze uğradıkları iddiası ile suç duyurusunda bulunmuşlardı.


Soran İsmail sıkı sık sosyal medya aracı ile Türkiye'nin boykot uygulanması gerektiği yönünde paylaşımları ile dikkat çekmekteydi. 



Kaynak: 



Kaynak: 

Editör: İsveç Gündemi