Son bir hafta içinde ölüm oranlarının düştüğü gözlenen İsveç'te vaka sayılarında önceki haftalara göre ciddi bir yükseliş olduğu gözlendi.

Ülke genelindeki toplam vaka sayısı 49 bin 684'e ulaşırken, son günlerde artışın vaka test sayılarındaki artışla bağlantılı olduğu belirtiliyor.

Haziran başından bu yana daha fazla test yapılan ülkede bundan sonra çok daha fazla insanın test yapılması bekleniyor. Hükümet, bölge yönetimleri ve belediyelerle Sağlık Kurumu'nun ortak kararıyla test sayılarını artırmak üzere alınan kararla birlikte, haftada yüz bin insanın test edilmesi bekleniyor.

Ülke genelinde son bir günde 40 yeni can kaybı bildirildi.

Yeni bildirimlerle birlikte ülke genelindeki can kaybı 4 bin 854'e yükselirken, Haziran ayındaki ölüm oranlarında ciddi bir düşüş yaşandığı gözleniyor.

Entübe hastaların tedavisi açısından yüzde 28'lik bir kapasite boşluğu olduğu belirtilirken, hastanelerde tedavi gören hasta sayısı 2 bin 260'a yükseldi.

Yarın itibarıyla yurtiçi seyahatlerle ilgili kısıtlamaların kalkacağı açıklanan İsveç'te önümüzdeki günlerde salgının artmaması için tedbirli davranma uyarıları devam ediyor.

15 Haziran itibarıyla Avrupa Birliği ülkeleri arasında seyahat kısıtlamasının kalkması bekleniyor. Ancak kısıtlamalar kalksa bile ülkelerin salgın durumuyla ilgili birlik üyesi ülkeler özel sınırlama getirebilir. Son dönemlerde kapılarını turizme açan, Danimarka, Norveç ve Finlandiya, İsveç'e sınırlarını kapalı tutmaya devam ediyor.

Editör: İsveç Gündemi