PKK hedeflerine yönelik hava saldırısını protesto eden PKK yandaşları ile,  gösterinin haberini alan elinde Türk bayrağı olan gurbetçilerle büyükelçilik önünde karşı karşıya geldi. Gurbetçilerin içerisinde bulunan bir Somalili çocuk grubun en önünde Türk büyükelçiliğini elinde bayrakla böyle savund


 Kuzey Irak'ta PKK hedeflerine yönelik hava saldırısını protesto eden yaklaşık 150 kişilik PKK yandaşı bir gruba karşı   Türk Büyükelçiliği'nin önüne gelen 40 kişilik gurbetçilerin içerisinde bulunan Somalili çocuğun annesi ''Türkiye bizim ikinci vatanımızdır. Bunun için vatanımı savunmaya buraya geldim'' dedi. 
"Türkiye bizim ikinci vatanımız Türk milletinin Somali'ye yaptıkları yardım lafla anlatılmaz görmek lazım'' diyen Somalili anne, ''Bize yapılan iyiliği unutmak mümkün değil. O zaman arkadaşlarımızla beraber Türkiye'ninStockholm Büyükelçiliği'ne gelerek teşekkür etmiştik. Bugün Büyükelçilikten çıktıktan sonra Somali milletinin en büyük dostunun Türkiye olduğunu Küçük oğluma anlattım. O da hemen koşarak ve  ablasının elinden Ay yıldızlı bayrağı alarak PKK yandaşlarına  karşı salladı'' dedi. 



Editör: İsveç Gündemi