Polis, kısa süre sonra şüpheli olabileceği düşünülen bir moped sürücüsünü takip etti. Edinilen bilgilere göre, şüpheli olarak polis tarafından takip edilen kişi kendi rızası ile durdu. Polisin müdahalesi sonucunda şahıs hayatını kaybetti. 

Stockholm bölgesi polis memuru Towe Hägg, müdahale sırasında failin nefes almadığını fark ettik dedi.

Olay yerindeki polislerin şahısa ilk yardım tedavisi yapılmasından sonra 35 yaşlarında olduğu belirtilen şahıs hastaneye kaldırıldı. Hastaneye götürülen şahsın hastanede yapılan müdahalelerde kurtarılamadığı söylendi.

Ölen kişinin olayla alakası yok

Polisin müdahalesi sonucu hayatını kaybeden, şahsın olayla ilgisi olmadığı ortaya çıkarken, polis soygun sırasında görgü tanıklarının beyanlarıyla şüpheli olabilir diye moped ve motosiklet kullanan çevredeki kişileri takip ederek, durdurduğu ancak hayatını kaybeden şahsın olayla ilgisi olmadığı anlaşıldı. 

Polisin darp etmesi sonucu hayatını kaybedip etmediği henüz bilinmiyor. Olayla ilgili soruşturma başlatılırken, şahsın kendi rızası ile durması nedeniyle, polisin müdahalesi sonucunda ölmüş olabileceği de düşünülüyor.

Olay araştırılacak

Stockholm polisi Towe Hägg, kişinin ölme sebebi polisin müdahalesi olup olmadığı net olarak belli değil derken, polisin müdahalesi sonucunda darbe almış olabileceği de araştırılıyor dedi.

Şahsa birkaç polisin müdahale ederek yere yatırdığı bilinirken, müdahale sonrasında şahsın nefes alamadığı fark edilmesi üzerine, ilk yardım tedavisi uygulandı ve ambulansla hastaneye kaldırıldı. Ancak şahıs kurtulamadı.

Özel Soruşturma Dairesi (SU) olaya dahil oldu. Müdahalede bulunan polisler araştırılacak.

Editör: İsveç Gündemi