Saldırılarla bağlantısı olduğu düşünülen dört şüpheliyi arayan polis, saldırı sonrasında moped ile kaçan saldırganların çekilen görüntülerini basın ile paylaştı.

Polis, dün akşam saat 18.00'den kısa bir süre sonra Södertälje'de yeni bir silahlı saldırı olduğu konusunda ihbar aldı. Saltskog semtindeki bir apartmanda, avluda 19 yaşındaki bir genç cansız bulundu.

Yapılan kontrollerde gencin olay yerinde hayatını kaybettiği belirlendi. Edinilen bilgiye göre, saldırıda otomatik silah kullanıldığı belirtiliyor. 19 yaşındaki gencin vücudunun üst kısmına en az iki kurşun isabet ettiği söyleniyor.

Olay sonrasında 18.45'te bir kişi ambulans helikopterle hastaneye kaldırıldı. Edinilen bilgilere göre, bir kişinin yaşamını yitirdiği olayda 16 yaşında bir çocukta yaralandı.

Raporlara göre, çocuk çok ciddi yaralanmalar nedeniyle hastanede tedavi altına alındı.

Saldırganların mopedle kaçarken kameralara yakalandı

Edinilen bilgiye göre, silahlı saldırıyla ilgili ihbarın alınmasından kısa bir süre sonra, polis olay yerine ulaştı ancak polis gelene kadar saldırganların olay yerinden moped ile kaçtığı tespit edildi.

Cuma sabahı itibariyle, saldırı ile ilgili henüz kimsenin yakalanmadığı açıklandı.

Bölge polisi basın sözcüsü Mats Eriksson, istihbaratla koordineli çalıştıklarını, olaylarla ilgili görgü tanıklarından veri elde etmek için bölgede çok sayıda ekibin olduğunu ve bu konuda vatandaşların polise yardımcı olmalarını istedi.

Saldırganların yakalanması için bölgedeki çok sayıda güvenlik kamera görüntülerinin de incelendiğini aktaran Eriksson, soruşturmanın sürdüğünü aktardı.

Edinilen bilgiye göre, zanlılardan ikisi olay yerinden kaçarken güvenlik kameralarına yakalandı ve polis şimdi görüntüleri inceleyerek zanlıların kimliklerini saptamaya çalışıyor.

Kaynaklara göre, polis olay yerinden iki mopedle kaçan dört kişiyi tespit etmekye çalışıyor.

Stockholm Polisi basın sözcüsü Helena Boström Thomas, "Birden fazla şüpheli olduğuna dair bilgi var, ancak tam olarak kaç şüpheli olduğunu belirleyemiyoruz" dedi.

Polis misilleme olmasından korkuyor

Perşembe günkü silahlı saldırı, Södertälje'de bir hafta içinde gerçekleşen üçüncü ölümcül silahlı saldırı olarak kayıtlara geçti. Toplamda, iki haftadan kısa bir süre içinde kentte yapılan beşinci silahlı saldırı oldu.

Aynı zamanda, kaynaklara göre polis, Södertälje'de daha fazla intikam eylemi olacağından korkuyor.

Editör: İsveç Gündemi