Silahlı saldırı sonucunda bir genç öldü. Diğer olayda ise bir gencinde yaralandığı belirtildi. Saldırının hedefi olan gençlerin 20-25 yaşlarında olduğu belirtildi.

Polis, saldırıların arasında herhangi bir bağlantı olup olmadığını araştırıyor.

Saat 02.30'dan kısa bir süre sonra, polis ve ambulans, bir kişinin vurulduğu yönünde ihbar aldı. İhbarı değerlendiren polis Södertälje'deki Hovsjö'ye gitti. Ateşli silahla vurulan bir kişi ağır yaralı bulundu ve hastaneye kaldırılırken hayatını kaybetti.

Olayla ilgili soruşturma kapsamında çalışma başlatıldı. Saldırganların bulunması için bölgede helikopterli destek olmak üzere, çok sayıda polis saldırganların bulunması için arama başlattı.

Stockholm Polisi basın sözcüsü Per Fahlström, gözaltına alınan iki kişi olduğunu belirtirken, olaya dair daha fazla bilgi veremeyeceğini söyledi.

Suç mahalli kordon altına alındı ​​ve teknik bir araştırma yapıldı.

Ölen adamın 20-25 yaşlarında olduğu söyleniyor. Adamın yakınlarına haber verildi.

Gecenin erken saatlerinde, silahla yaralanan bir adamın Södertälje'deki bir hastanenin acil servisine kaldırılması üzerine de polis çağrıldı.

Hastane personeli ateşli silahla yaralanan adamla ilgili 00.45'te polise bilgi verdi. Olayla ilgili bir ön soruşturma başlattık. Per Fahlström, bu olayla ilgili de çalışma başlattıklarını söyledi.

Yaralama olayıyla ilgili de bir kişinin yakalandığı belirtildi.

Ateşli silahla yaralanan adamın yaralanmaları şu anda hayati tehlike teşkil etmiyor denildi.

Olaylar arasında herhangi bir bağlantı olup olmadığıyla ilgili çalışma yürüttükleirini belirten Per Fahlström, böyle bir sonuca varmak için henüz çok erken, ancak her iki durumda da kapsamlı araştırma çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

Saldırılarda hangi silahların kullanıldığı hala bilinmiyor. İpuçları ve olası bağlantılarında bilinmediği, ancak soruşturmalar sırasında açıklığa kavuşturulacaklarını belirtti. Hafta sonu iki olay mahallindeki teknik soruşturmalar devam edecek, tanıklarla görüşülecek ve gözaltında bulunan toplam üç kişi sorgulanacak.

Soruşturma devam ediyor.

Editör: İsveç Gündemi