Edinilen bilgiye göre, adam Södertälje'deki bir çetenin lider konumdaydı ve içinde bulunduğu araca yaklaşık on el ateş edildi.

Saldırı sonrasında hedef alınan kişi sağlık ekiplerince hastaneye kaldırıldı. Ancak yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadığı söylendi. Polis olayla ilgili kapsamlı bir soruşturma başlattığını duyurdu.

Edinilen bilgiye göre henüz kimse yakalanmadı. Ancak polis gece boyunca cinayetle bağlantılı olabilecek çalışmalar kapsamında cinayette kullanıldığı düşünüşülen bir araba buldu.

Polis, Salı günü 17.21'de Södertälje'deki silahlı saldırıyla ilgili ihbar aldı. Edinilen bilgiye göre, 25'li yaşlardaki adamın kullandığı araca yaklaşık on el ateş edildi.

Saldırı sonrasında sağlık ekiplerince vurulan kişi hastaneye kaldırıldı, ancak saat 21.50'de polis adamın öldüğünü doğruladı. Akrabalara haber verildi ve çok sayıda kişi sorgulanmak üzere emniyete götürüldü.

Basında yer alan bilgilere göre, vurulan kişi birkaç suçtan daha önce hüküm giymiş ve suç çetesi Södertäljenätverket'te lider konumdaydı.

Kameralar cinayeti yakalamış olabilir

Polis, olayın ardından cinayetle ilgili ön soruşturma başlattı.

Geniş bir alan kordon altına alınırken, olay sonrasında ve gece boyunca polis görgü tanıklarıyla görüştü, insanları ve araçları kontrol etti. Faillerin bulunması için helikopter de kullanıldı.

"Kişiler ve araçlar hakkında çok sayıda tanık bilgisi alıyoruz ve kontrol ediyoruz" diyen Stockholm Polisi basın sözcüsü Mats Eriksson, tüm tanık ifadeleriyle ilgileniyoruz dedi.

Polis ayrıca, vurulma anını yakalamış olabilecek bazı güvenlik kamerası görüntülerini araştırdıklarını da belirtti.

Bir tanığa göre, adamın bulunduğu arabanın camında yedi kurşun deliği gördüğünü aktardı.

Olaydan sonra gecenin ilerleyen saatlerinde polis, Tveta'da saldırı ile bağlantılı olabilecek bir araba buldu. Polis, otomobilin bulunduğu yerin trafiğe kapatıldığını ve orada teknik soruşturmanın sürdürüldüğünü bildirdi.

Saldırıyla ilgili olarak çok sayıda kişi Södertälje hastanesinin önünde toplandı.

Bölge polils sözücüsü Mats Eriksson, hastane dışında oluşan kalabalığın olaydan dolayı duygusal ve öfkeli olmasına karşın, çok sayıda ekibin güvenlik tedbiri aldığını ve olayı kapsamlı şekilde araştırıldığını aktardır. Bazen bu tür olaylarda tamamen sıra dışı olmayan farklı duyguların dışavurumu olabilir ifadeleri kullandı.

Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

Editör: İsveç Gündemi