Parktaki insanlar kan izlerinin bulunması üzerine polisi uyardı.

İhbarla birlikte olay yerine intikal eden polis ekipleri, inceleme başlatırken, olaya dair cinayet soruşturmasının da başlatıldığı aktarıldı.

Parktaki yürüyüş parkurunun yakınında kan izleri bulunması üzerine, vatandaşlar, öğle saatlerinde ihbarda bulundu. İhbar üzerine polis ve sağlık ekipleri olay yerine intikal etti.

Skåne Polisi basın sözcüsü Rickard Lundquist, gelen ihbar üzerine olay yerine giden ekipleri yaptığı incelemeler sonucunda bir ceset bulduklarını belirtti. 

Kayalıktaki çıkıntılı bir alanda cesede ulaşıldığı aktarılırken, ekipler cesedin çıkarılması için destek talep etti. Kurtarmak ekiplerinin gelmesiyle birlikte ulaşılması zor olan alandan ceset çıkarılarak, incelenmek üzere, adli tıp merkezine gönderildi.

Polis olayın kaza mı, cinayet mi olduğuna dair soruşturma başlattı. Kişinin henüz kimliği belirlenmezken, olay yeri kordon altına alınarak adli delil çalışması başlatıldı.

Lundquist, kişinin asıl ölüm sebebi adli tıp incelemesi ile ortaya çıkacağını aktarırken, öldürülme olasılığı nedeniyle cesedin bulunduğu alanın kapatıldığını aktardı.

Akşam saatlerinde polis internet sitesinde yaptığı açıklamada, suç unsurunun gözardı edilemeyeceğini ve cinayet soruşturması başlattıklarını yazdı.

Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

Editör: İsveç Gündemi