Bazı çalışmalara göre sigara içmek koronadan ölme riskini azalttığı belirtiliyor.

Daha öncede zaman zaman gündeme gelen ancak farklı hastalıklara neden olması sebebiyle fazla konuşulmayan nikotinin koronavirüs üzerindeki etkisi daha geniş kapsamlı ele alınıyor.

Fransa'da yapılan bazı araştırmalara göre, tütün ürünlerinin koronavirüse karşı etkili olduğunu gösteriyor. Ancak sigaranın koronavirüse karşı etkili olduğunu saptanırken, sigaranın sağlık üzerinde farklı hastalıklara neden olması da olayın başka bir boyutu.

İsveçli araştırmacılar şimdi kendi ulusal nikotin markası olan snus'un aynı etkiye sahip olup olmadığını araştırıyor.

Epidemiyoloji ve Sosyal Tıp Merkezi'ndeki Cecilia Magnusson, İsveç'in eşsiz bir fırsata sahip olduğu için böyle bir ölçüde kullanım konusunda yalnızız diyor.

Nefes alma zorlukları covid-19'un ciddi sonuçlarından biri olduğundan, çoğu muhtemelen sigara içmenin virüse karşı bir koruma olabileceğini hayal etmeyi zor bulmaktadır.

Ancak, Paris'teki bir hastanede yoğun bakımda bulunanları araştıran Fransız araştırma şirketinin raporundan sonra, sigara içenlerin diğerlerine göre daha az ölçüde etkilendiğini gösteriyor. Fenomenle ilgili korona yoğun çalışmalardan dolayı ciddi komplikasyonlardan şikayetçi olduğunu gösterdi.

Mayıs ayı başında, İngiltere'de sigara içenlerin ölümler arasında sayısal olarak içmeyenlere göre ciddi oranda düşük olduğunu gösteren bir araştırma raporu yayınlandı. Ancak, diğer olumsuz sağlık etkilerinin, sigara içmenin covid-19 üzerinde sahip olabileceği olası hafifletici işlevi çok aştığı vurgulanmaktadır.

Fransa İsveç'e döndü

Sigaradaki nikotinin, virüsün hücrelere nüfuz etmesini ve çoğalmasını önleyebileceğine inanılmaktadır.

Dagens Nyheter haberine göre, İsveçli bir araştırma grubunun, snusun covid-19'dan diğerlerine göre daha az etkilenip etkilenmediğini görmek için hastaların verilerini analiz etmeye başladığını bildirdi.

Epidemiyoloji ve Sosyal Tıp Merkezi operasyon direktörü Profesör Cecilia Magnusson DN'ye verdiği demeçte, "Bir şey yapmamız gerekip gerekmediğini merak eden Fransız meslektaşlarımızla temasa geçtik. Snus'un covid-19'a karşı koruduğu ortaya çıkarsa, o zaman nikotin ile bir ilgisi olduğu sonucuna varılabilir" dedi.

Tedavi olarak reçete edilebilir

Daha fazla veri gerekmedikçe, çalışmanın sonuçları iki ay içinde hazır olabilir. Eğer öyleyse, sekiz ay içinde bildirim bekleniyor.

Magnusson, Snus'un koronavirüsten ciddi şekilde etkilenme veya koronadan ölme olasılığının daha düşük olduğu tespit edildiğinde, nikotinin covid-19 için tedavi olarak kullanılmaya başlanabileceğini söylüyor.

"Ayrıca, şu anda snus bırakmayı düşünen insanların salgın sonrasına kadar beklemeyi seçebileceğini düşünebilirsiniz" ifadeleri kullanıldı.

Editör: İsveç Gündemi