SMHI, ülkenin çeşitli yerlerinde çok kuvvetli rüzgarlar için uyarılar yayınladı.

Ülkenin her yerine kötü hava şartlarını getirecek olan Amerikan kasırgası Zeta'nın güçlü rüzgarlar ve fırtına konusunda herkesin dikkatli olması gerektiği konusunda ciddi uyarılar yapıldı.

Bazı bölgelerde çok kuvvetli rüzgarlar konusunda uyarıyoruz diyen SMHI, ancak neredeyse tüm ülkede olağandışı rüzgarlı havalar olacak denildi.

Şiddetli hava, kar kaosu ve sert rüzgarlar. Önümüzdeki günlerde İsveç'te hava çok çeşitli olacak, ancak ülke genelinde ortak payda, sert havaların olacağı görülüyor.

SMHI, Bohus sahili, kuzey Örebro, Dalsland ve Västra Götaland'daki Värnen çevresindeki bölgelerde çok kuvvetli rüzgarlar için 1. sınıf uyarılar yayınladı.

SMHI'de meteoroloji uzmanı olan Moa Hallberg, hava tüm ülkede çok rüzgarlı olacak dedi.

"Şiddetli rüzgarlar"

Bazı bölgelerde rüzgarın saniyede 24 metre hıza kadar ulaşabileceği söylendi.

Fırtınadan olumsuz etkilenecek olan bazı bölgelerde hava oldukça zor olacak ve bazı bölgeler bunu normal bir sonbahar havası olarak görebilir.

İsveç'in en kuzeyinde de sınıf 1 uyarı yayınlandı.

"Kuzeydeki Lapland dağlarında, kuvvetli rüzgarlar karla karışık yağmur şeklinde olacak" diyen Moa Hallberg, bölgede fırtınanın çok etkili olacağını söyledi.

Kötü hava şartlarının arkasındaki ana sebebin, diğer şeylerin yanı sıra, bu hafta birçok cana mal olan ve Amerika Birleşik Devletleri'nde milyonları elektriksiz bırakan Zeta adlı kasırga olduğu söylendi. Ancak İsveç'te o kadar etkili olması beklenmiyor.

"Kasırganın kalıntıları ve İsveç üzerinden gelen alçak basınç" nedeniyle havanın kötüleşeceğini belirten Moa Hallberg, ancak kasırganın ABD'deki kadar sert olmayacağını söyledi.

Editör: İsveç Gündemi