İsveç'e aşırı bir kar fırtınası geliyor.

SMHI 10 uyarı yayınladı. Bazı bölgelerde 30 santimetreye kadar kar olabilir.

Perşembe sabahı batıdan kar ve rüzgarlı bir fırtına gelecek.

SMHI, güney-batı yönünden çok kuvvetli rüzgarlar gelecek, Västra Götaland, Västmanland, Halland ve Uppsala bölgelerinde saniyede 21-23 metre hıza ulaşması bekleniyor.

Kuzeyde kar yağışının daha etkili olacağını biliren SMHI, Perşembe günü için ikinci sınıf yarı vererek kar kalınlığının bir gün içinde 15–30 santimetre arasında olabileceğini belirtti. Özellikle Västerbotten bölgesinde kar yağışının etkili olması bekleniyor.

SMHI'ye göre 2. sınıf uyarı çok zor hava anlamına geliyor. Bu, halk için tehlike, büyük maddi hasar ve önemli toplumsal işlevlerde büyük aksamalar anlamına gelebilir.

"Rüzgarın etkisiyle birlikte yaklaşık üç desimetre kar olacak. Bu, buzlanma ve yolların kayganlaşacağı anlamı taşıyor" diyen SMHI meteoroloji uzmanı Sofia Söderberg, bu nedenle  2. sınıf uyarısı verdik. Trafikte büyük aksaklıkların beklendiği ve güç kaynağının etkilenebileceği anlamına geliyor ifadeleri kullandı.

Ancak karın düşmesi beklenen tek nokta Västerbotten değil. 1. sınıf uyarı verilen Jämtland, Västerbotten, Västernorrland ve Norrbotten kıyı bölgeleri de olumsuz etkilenecek, 5–20 santimetre arasındaki kar yağışı için sınıf 1 uyarı verildi.

"Her şey aynı anda olur. Neredeyse tüm Norrland'da kar yağacak ve güneyde kuvvetli rüzgarlar olacak" diyen Sofia Söderberg, yağışla birlikte daha soğuk bir havanın gelmesini beklendiğini ve Svealand'da havanın Perşembe akşamı ve Cuma gününe doğru gece saatlerinde sıfırın birkaç derece altında olabileceğini söyledi.

Ülkenin çeşitli yerlerinde de yıldırım düşmesi olabilir denildi.

Editör: İsveç Gündemi