Kalabalıkların tavetiye çıkardığı koronavirüste en önemli etkenlerden biri olan trafikteki yoğunluk ile ilgili İsveç'in ulaşım ağını yönetem SL'den uyarı geldi.

Bu sonbaharda Stockholm'de toplu taşıma araçlarında mesafeyi korumak zor olabilir. SL, artık korona konusunda güvenli bir mesafe oluşturmanın mümkün olmayacağı konusunda uyardı.

SL'de basın sorumlusu Claes Keisu, yaptığı açıklamada, "büyük bir yoğunluk riski var ve sorumluluğumuzu almak için ne kadar çaba harcıyor olursak olalım, aksamalar nedeniyle yoğunluk olacak" ifadeleri kullandı.

İsveç Halk Sağlığı Kurumu, Ulaşımdaki yoğunluğu azaltmak için otobüs ve trenlerde tıkanıklık olmamasının çeşitli şirketlerin kendilerine bağlı olduğunu belirtti.

SL, Stockholmlular kesinlikle gerekli değilse toplu taşımayı kullanmaması çağrısında bulundu. Ancak insanlar işe döndüklerinde, 40 bin lise öğrencisi ile birlikte, kalabalık olmaya devam edecek, diyen Keisu, "İstediğiniz kadar ekstra sefer yapamazsınız" diyor.

Keisu, "Yoğunluk sorunu ile başa çıkmak için, belediyelerin, işverenlerin ve toplumdaki diğer bireylerin yardımına ihtiyacımız var" ifadeleri kullanarak, sadece SL'in tek başına bu sorunu çözmesi mümkün değil yorumunda bulundu.

Editör: İsveç Gündemi