Hastanelerde tedavi gören hasta sayısının artması ve vaka sayısındaki artış nedeniyle bölge için yeni tavsiyeler yayınlandı.

Enfeksiyonun yayılmasındaki artışın bir sonucu olarak artık Skåne'de daha keskin kısıtlamalar getirildi.

Bugünkü basın toplantısında Anders Tegnell, artan yeni vakalar nedeniyle, Skåne bölgesinde daha katı genel tavsiyelerde bulunmaya karar verdik dedi.

Skåne Bölgesi, yeni korona vakalarının sayısındaki ve hastanelerde tedavi edilen korona hastalarının sayısındaki büyük artışın bir sonucu olarak yerel kısıtlamalar getirdi.

"İsveç Halk Sağlığı Kurumu bugün Skåne Bölgesi'nin enfeksiyon kontrol doktorları ile birlikte Skåne sakinleri ve ziyaretçileri için tavsiyeleri keskin bir şekilde sıkılaştırmaya karar verdi". Bölge, web sitesinde, herkesin mağazalardan ve toplu taşıma araçlarından uzak durması ve yalnızca günlük yaşamda sürekli iletişimde oldukları insanlarla takılmaya teşvik edildiğini söylüyor.

"Toplu taşımadan kaçının"

Bölgede enfeksiyon artışı nedeniyle, çok fazla kalabalık olan kapalı ortamlardan kaçınmak için bölge sakinlerinin birlikte yaşamadıkları insanlarla takılmamaları için uyarılıyor. Ayrıca evden çalışma olanakları olanların mutlaka evden çalışmaya devam etmeleri tavsiye ediliyor. Alınan tavsiye kararının şu andan itibaren üç hafta süreyle geçerli olacağı ve sürekli olarak güncellenerek, muhtemelen daha fazla uzatılacaktır denildi.

"Buna dayanarak, Skåne bölgesinde daha katı genel tavsiyeler almaya karar verdik" diyen Devlet epidemiyoloğu Anders Tegnell, bölge durumu Uppsala'dakine benziyor: Toplu taşımadan, mağazalar ve alışveriş merkezleri gibi kapalı ortamlardan olabildiğince kaçınmak için herkesin tavsiyelere uyması gerektiğinin altını çizdi.

Editör: İsveç Gündemi