Geminin battığını Danimarka Silahlı Kuvvetleri Ritzau'ya haber verdi. Edinilen bilgilere göre, gemide 5 mürettebat bulunuyordu.

Gece saatlerinde yaşanan kaza ile ilgili kapsamlı bir kurtarma çalışması başlatıldı. Gemi Danimarka donanmasına ait bir fırkateyn tarafından korunuyordu. Cuma sabahı Danimarka Silahlı Kuvvetleri'nin harekat merkezinde görevli subay Allan Mortensen, geminin dün gece 01.30'da battığını belirtti.

Tüm gemilere, enkaza çarpmamaları için bölgeden uzak durmalarını tavsiyesi yayınlandı.

Norveç bandıralı gemiden alarm perşembe akşamı saat 21.00'den hemen önce geldi. Gemide beş kişi vardı. Akşam 22.30'da helikopterle mürettebat alındı ve tedavi için İsveç'teki en yakın hastaneye sevk edildiler.

"Helikopter gemiden iki, cankurtaran ekibi ise üç kişi alındı." diyen İsveç Denizcilik İdaresi iletişimcisi Fredrik Strömbäck, müdahalenin tam olarak olması gerektiği gibi gerçekleştiğini söyledi.

Deniz kurtarma komutan yardımcısı Emma Nykvist'e göre, olaya karışanlar ciddi bir yara almadan kurtuldu.

"Bildiğimiz kadarıyla, iyi durumdalar" dedi.

Etkili rüzgar ve dalgalardan olumsuz etkilenen geminin devrildiği belirtildi.

Batan geminin meydana getirebileceği çevre kirliliği önlemek amacıyla, bir çevre koruma gemisi yola çıktı ve gün içinde kaza bölgesine ulaşarak çalışmalara başladığı aktarıldı.

Ritzau'ya göre, kazaya karışan gemi atık ile doluydu ve Kopenhag'dan Jutland'daki Randers'a gidiyordu.

Editör: İsveç Gündemi