SJ yetkililerince yapılan basın açıklamasında: Koronavirüs enfeksiyonun yayılmasını azaltmak için soğuk algınlığı semptomları ile birlikte insanların evde kalmasının önerilmesi nedeniyle SJ'nin operasyonları olumsuz etkileniyor. 

Birçok çalışan hastalık izni, karantina, hasta çocukların bakımı veya anaokullarının kapalı olması nedeniyle yolcunun azalması üzerine SJ'nin trafiği durduracağı bildirildi.

Bu karar, SJ'nin 17 Mart Salı gününden itibaren kalkışları iptal edeceği anlamına geliyor. 

Trafik prensip olarak tüm güzergahlara yayılacaktır, ancak bir şekilde yolcuların mümkün olduğunca az etkilenmesi için gerekli önlemler alınacaktır denildi. 

SJ'nin seyahatçiye farklı bir kalkış sunacağı bilirtilirken, seyahat etmek isteyen herkes için yeterli derecede hizmet olacağı ifade edildi. Personelin durumu trenlerdeki hizmeti de olumsuz etkilendiği belirtilen açıklamada; Kopenhag ve Oslo'ya yönelik trafik, her iki ülkedeki kararlar nedeniyle tamamen askıya alındı.

SJ, yolcuların SJ'nin uygulamasından veya sj.se'deki trafik bilgilerini dikkatlice takip etmesi gerektiği konusunda uyarılarda bulundu.

Editör: İsveç Gündemi