Basında yer alan çeşitli haberlere göre, Finlandiya tarafından nefret büyüyor: İsveçlileri görürseniz ihbar edin deniliyor.

Finlandiya İsveç sınırına polisle kontrolleri Mart ayından bu yana sıkılaştırdı ve sınırların kapatılmasıyla birlikte İsveçliler ile komşu Finliler arasına adeta kara kedi girdi.

Finlandiya sınırının hemen yanı başındaki İsveç tarafında marketi buluan Lena Lahti, korona öncesi müşterilerinin önemli bir kısmının komşu ülkeden olduğunu belirterek, virüs başladıktan sonra ailemi kaybetmiş gibi oldum. Her şey giderek değişti ve şimdi çok başka bir noktaya geldi ifadeleri kullandı.

Lahti, korona öncesi her şey çok iyidi. Biranda her şey çok değişti ifadeleri kullanarak sitem etti.

Tornedalen ile 15 dakikalık mesafede bulunan marketinde işlerinin kötüye gittiğini ve bu salgın bittikten sonra Finlandiya hükümetini aldıkları yanlış kararlardan dolayı mahkemeye vermeyi düşündüğünü söyleyen Lena Lahti, ürünlerimde virüs tespit ettiklerini söyleyip, hem müşterilerimin gelmesini engellediler, hemde bu konuda aleyhinde yaygın kampanya yapıldığını dile getirdi.

Finlandiya'da insanların virüsten çok korktuğunu ve herkes aniden kaybolduğunu dile getirdi.

Son zamanlarda sınırda güvenlik önlemlerinin artırıldığı ve İsveç vatandaşlarının geri çevrildiği belirtildi.

Lena Lahti, bildiğim kadarıyla savaşlarda bile böyle sıkı bir uygulama olmadı ifadeleri kullanarak, bölge polisinin İsveçli görürseniz polise bildirin dediğini öne sürdü.

Editör: İsveç Gündemi