İsveçin sınır kontrollerini başlatmasından sonra, sığınmacıların ülkeye girebilmek için lastik botla deniz yolunu kullanmaya başladıkları gizli polis raporuyla ortaya çıktı. Aynı zamanda sığınmacıların kara taşıtlarında gizlenerek de İsveç'e girmeye çalıştıkları öğrenildi.
Sabah gazetelerinden Dagens Nyheter, İsveç Polisi Ulusal Operasyon Bölümünün Adalet Bakanlığına gönderdiği raporu ele geçirdi. Rapora göre, ülkeye girmek isteyen sığınmacıların lastik bot kullanmaya başladı.

Adalet Bakanlığı'na gönderilen gizli polis raporunda, sığınmacıları taşıyan ilk lastik botun İsveçin güney bölgelerinden Skane'deki Skillinge limanına geldiği, lastik botta 5 sığınmacının bulunduğu belirtiliyor.


Raporda insan kaçakçılarına olan gereksinimin arttığı, İsveç'in sınır kontrollerine başlamasının bu olguyu değiştirmeyeceği ancak insan kaçakçılarının kullandığı yolların değişebileceği tespiti yapılarak, Skillinge limanına gelen lastik botun özel bir insiyatif ya da insan kaçakçılığı mı olduğunu söylemek için henüz erken olduğu ifade ediliyor.

CNN

Editör: İsveç Gündemi