Fatih Hamurcu, Büyükelçi Kaya'ya verdiği bilgide halkımızın çok büyük bir özlem ile sahiplendiğini ifade etti. Halkımıza bu sahiplenişi sebebiyle şükran duyduğunu sözlerine ekledi. ilerinde çok büyük bir ilgi gösterdiğinikaydeden  Fatih Hamurcu, her milletten insanın Ortadoğu'dan insanların Afrika'dan insanların hatta Asya kökenli insanlarında büyük ilgi gösterdiğini söyledi. 

Büyükelçi Kaya, kendisinin de Simit Sarayı'nın açılmasından çok mutlu olduğunu bir Türk markasının burada açılmış olmasından mutlu olduğunu ve bunu çok kıymetli bulduğunu ifade etti. Kaya, kendisinin de şahsen memnun kaldığını kendi tatlarımızı kaliteli bir şekilde burada tatmanın çok hoş olduğunu söyledi. 

YVDK üyesi Rafet Candemir'de kendisinin de bu başarılı girişimden çok mutlu olduğunu ve vatandaşlarımızın vatan özlemini bir türlü böyle giderdiklerini söyledi.Dünyanın her yerinden insanları Simit Sarayında gördüğünü söyledi. Türkiye'nin ve milli markalarının burada başarıyla varlığının devamı için ellerinden geleni yapacağını ve duacı olduğunu söyledi.

Halkımızın sahiplenmesinde buraya gelen bir markamızın verdiği gurur payının çok yüksek olduğunu düşünmüyorum dedi. Burada artık her milletten arkadaşımızı rahatça ve gururla götürebileceğiniz bir yerimiz var. Bu herkesin yıllardır özlemiydi bu ilk devamı gelir umarım dedi.
Kaya Türkmen'de artık Türkiye'nin markalarıyla dünyaya daha çok açıldığını ve daha iyi tanındığını söyledi. Türkiye'ye geçen yıl yedi yüz bin İsveç'linin gittiğini onların Türkiye'yi gördüklerini ve tabiiki bizim kültürümüzü, zevklerimizi, tatlarımızı öğrendiklerini benimsediklerini biliyoruz. Orada tattıkları şeyleri burada da buldukları zaman tabiiki mutlu oluyorlar. Simit bizim bir tadımız Simit Sarayı bir çok dünya ülkesinde başarıyla çalışan bir markamız. Burada ki bu girişiminiz ve anlattığınız başarınız bizim için sevinç sebebidir. Başarılarınızın devamını dilerim.dedi.

Fatih Hamurcu halkımızın çok büyük teveccühü var halkımıza teşekkür ederim onlar adına bunu ayrıca size iletiyorum. Müşteri profilimiz çok zengin çeşitli ilgi çok yüksek hamdolsun. Elçilimizin ilgi ve alakasına tekrar teşekkür ediyorum. Bize göstereceği hertürlü yol ve istikamete açığız ve rehberliğini bekliyoruz dedi.
Editör: İsveç Gündemi