Edinilen bilgilere göre, polis olayın yaşandığı yerde geniş bir alanı kordon altına alarak cinayetle ilgili soruşturma başlattı.

Bölge polisi basın sözcüsü Dennis Johansson Strömberg, olayla ilgili soruşturma kapsamında görgü tanıklarının beyanlarına başvurduklarını ve olayı çok yönlü araştırdıklarını belirtti. Özellikle görgü tanıklarının yardımına ihtiyaçları olduğunu belirten Strömberg, bilgisi olanların polisle irtibata geçmesini istiyoruz ifadeleri kullandı.

Bu sabah altı buçukta, birkaç kişi Linköping'deki Ekholmen'de çok sayıda silah sesleri duyduklarına dair polise ihbarda bulundu.

"Olay yerinde, ateş edildiğini ve bir kişinin olay yerinde ölü bulunduğunu teyit edebiliriz" diyen polis sözcüsü Dennis Johansson Strömberg, şüpheli olay yerinin dışarıda olduğunu ve kordon altına alındığını söyledi.

Öldürülen kişi daha önce hüküm giymiş

Vurularak öldürülen şahsın 35 yaşlarında olduğu ve yakınlarına haber verildiği belirtildi.

Saldırıda ölen kişinin daha önce bir suçtan hüküm giydiği biliniyor. Ancak polis sözcüsü Thomas Agnevik, kişinin hangi bağlantılara sahip olduğunu ve bunun çete suçuyla ilgisi olup olmadığını söylemek için henüz çok erken dedi.

Çok sayıda polis ekibi bölgede ve olayla ilgili çalışıyor. Eğitimli köpeklerle olay bölgesinde aramalar devam ederken, olay yeri inceleme ekipleri de delil toplamaya çalışıyor. 

Dennis Johansson Strömberg, olayla ilgili bilgisi olan görgü tanıklarıyla temasa geçmek istediklerini ve olayı gören veya duyanların kendileriyle temas kurmaları çağrısında bulundu.

Failler aranıyor

Cinayetle ilgili ön soruşturma başlatılırken, şu anda hiçbir şüpheli gözaltına alınmadı.

Johansson Strömberg, "Birkaç kişiyle konuştuk ve şimdi elde edilen bilgileri değerlendirerek, öte yandan olay yerinde elde edilecek delilleri güvence altına almaya çalışıyoruz" ifadeleri kullanarak fail ve faillerin yakalanması için çalışmaların devam ettiğini aktardı.

Geçen yıl, Linköping'de toplam on dört silahlı saldırıda beş kişi ölmüştü. Bu, şehirde bir yıl içinde gerçekleşen altıncı ölümcül saldırı oldu.

Editör: İsveç Gündemi