Yaşanan sorun nedeniyle, bu hafta ödeme almayı bekleyen 35.000 kişinin ödemeleri gelecek Salı günü yapılması planlanıyor. Ancak sistemin Salı gününe kadar açılıp açılmayacağı da net değil.

Daha önce Perşembe günü yapılması planlanan ödemenin bu Cuma günü ödeneceği söylenmişti ancak sorunların devam edilmesi bu söz tutulmadı. Kurum yapılmayan ödemelerin gelecek Salı günü yapılabileceğini duyurdu.

İsveç A-kassa iletişim müdürü Johan Ahlgren, konuya dair yaptığı açıklamada Salı gününe kadar sorunun çözüme kavuşmasını tahmin ettiklerini söyledi.

24 kurumun çoğu paralarını haftalık olarak Perşembe günleri ödüyor. Bu hafta için ödenmesi gereken yaklaşık 250 milyon SEK kronluk tutar vardı.

İsveç'in a-kassa sisteminin geçen Cuma günü tespit ettiği "siber güvenlikle ilgili olay" sistemin kapatılmasına yol açtı. O zamandan beri, ne olduğu ve sistemlere ne gibi olası zararlar verilmiş olabileceği araştırılması için sistemler kapatıldı.

"Sistemleri açmanın gerçekten güvenli olduğundan emin olmalıyız" diyen Johan Ahlgren, Sistemi yeniden aktif etmeden önce çok büyük bir kontrol çalışması olduğunu söyledi.

Olayın detayları hakkında bilgi vermeyen yetkili: Bunu kararlı bir siber saldırı olarak adlandırmak istemediğini, amacın ne olduğu henüz bilinmiyor yorumu yaptı.

Editör: İsveç Gündemi