İsveç İçişleri ve Adalet  Bakanı Morgan Johansson,  İsveç Emniyet Genel Müdürü'nün başına, İstihbarat ve Güvenlik Servisi (SEPO) Başkanı  Anders Thornberg'inin getirildiğini açıkladı.
Başbakanlık binasında bir  basın toplantısı düzenleyen İçişleri ve Adalet Bakanı Morgan Johansson, İsveç Emniyet Genel Müdürü Dan Eliasson'un yerine Askeri İstihbarat ve Güvenlik Servisi (SEPO) Başkanı  Anders Thornberg'unun getirildiğini duyurdu. 58 yaşındaki Thornberg'inin 2012 yılından beri İstihbarat ve Güvenlik Servisi'nin başında bulunduğunu aktaran Johansson,  Thornberg'un 6 yıllık tecrübesi ile polis teşkilatında ki bir çok sorunu çözeceğini umduğunu söyledi.

Toplantıda hazır bulunan Thornberg ise, İsveç'te temel güvenlik sorunlarına odaklanacağını ve ülkede polise güveni artıracaklarını ifade etti.

- Çete saldırılarının önüne geçilemiyor

Öte yandan İsveç İstatistik Dairesi SCB, ülkede geçen yıl  300 silahlı saldırı gerçekleştiğini  ve bunlardan 40 kişinin öldüğünü duyurdu.  İsveç devlet televizyonu SVT ise, son 3 yıldır ülkede artan çete savaşlarının durdurulamaz hale geldiğini ve ülkede hemen hergün bir kişinin silahlı saldırıya uğradığını aktardı.  Haberde, olayların önüne geçemeyen polisin halkta büyük güven kaybettiğine dikkat çekilirken,  güveni yeniden tesis etmek için İsveç hükümetinin, İstihbarat ve Güvenlik Servisi (SEPO) Başkanı  Anders Thornberg'ını,  Emniyet Genel Müdürü'ne, atamak zorunda kaldığı vurgulandı. 
Editör: İsveç Gündemi