Halk, yoğun duman nedeniyle içeride kalmaya zorlandı ve kurtarma servisleri, patlama ve çökme riski nedeniyle içeri giden ekipleri geri çağırmak zorunda kaldı.

Ljusdal belediyesi Järvsö'deki bir Ica mağazasından yoğun dumanlar yükseldi. Edinilen bilgilere göre sabah saat 6'da yangınla ilgili ihbar alındı. Kısa süre içinde alevler içinde kalan markete bölgeden çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi.

Ljusdal'daki kurtarma servisinin operasyon müdürü Kennet Eriksson'a göre, binayı kurtarmanın mümkün olup olmayacağı henüz belli değildi.

Yangının çıktığı mağazanın yakınında huzurevleri olması nedeniyle endişenin arttığı belirtildi. Dumandan insanların zehirlenmemesi için herkesin evde kalması, camlarını ve havalandırma sistemlerini kapalı tutmaları konusunda uyarı yapıldı.

Yangından çıkan yoğun duman nedeniyle kamuoyuna önemli bir duyuru yapıldı. Kurtarma lideri bölgedeki herkesi içeriye girmeye ve kapıları, pencereleri ve havalandırmayı kapatmaya çağırdı.

Kennet Eriksson, dumanların sağlıklı olmadığını, özellikle yakında bulunan huzurevindeki insanların korunması için her türlü tedbirin alınması için çağrıda bulunduklarını söyledi.

Yoğun müdahaleye rağmen, sekiz saat boyunca yanan binan tamamen çöktü.

Yangına neyin yol açtığı belli değil ve polis kundakçılıkla ilgili bir ön soruşturma başlattı.

Kurtarma lideri Peter Nystedt, verdiği demeçte yangının ilk saatlerinde itfaiye dalgıçlarının binaya girdiğini ancak ilerleyen saatlerde binanın çökme riski nedeniyle dışarı çıktıklarını belirtti.

Yangının çıkış noktasını ve patlamaya neden olabilecek unsurların etkisiz hale getirilmesi amacıyla içeri giren dalgıçlar, içerinin çok sıcak olduğunu ve  mağazanın çok büyük olması nedeniyle çökme riskinin büyümesiyle dışarı çıkmak zorunda kaldıklarını belirtti.

Yangında kimsenin yaralanmadığı söylenirken, mağazanın tamamen yandığı söylendi.

Polis kundaklama olabileceği değerlendirmesi yaparak soruşturma başlattı.

Editör: İsveç Gündemi