2014 model motosikleti "Atılgan" ile Ramazan Bayramı’nın son günü olan 7 Temmuz’da Kayseri’deki şehitlikten eskortlar eşliğinde hareket eden motosiklet tutkunu Mustafa Özdemir, turunun 15. ülkesi İsveç'e  vardı.
Kayseri’den Avrupa’nın araçla gidilen en uç noktası olan Norveç'in Nordkapp kasabasına uzanan rotanın Stockholm ayağında AA muhabirine değerlendirmelerde bulunan Mustafa Özdemir, "Son yıllardaki terör olayları sadece şehit ailelerinin ocaklarına değil, tüm Türk milletinin yüreğine düştüğü için terörün dininin, dilinin, ırkının, renginin olmadığını, Avrupa’daki soydaşlarımızla paylaşmak için, bir farkındalık oluşturmak için bu projeyi gerçekleştiriyorum." dedi. 

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) 15 Temmuz'daki kanlı darbe girişimini kınadığını ve  bu gezide darbe girişimine engel olmak isteyen ve hayatını kaybeden şehitleri de adadığını söyleyen Özdemir,  "İsveç'ten önce, güneşin batmadığı yer olarak bilinen Nordkapp’a gidip, orada şehitlerimiz adına, Fatiha okudum, Türk bayrağını dalgalandırdım. Darbe girişiminde şehit olan vatandaşlarımızı da andım'' dedi.

Bu proje kapsamında 27 ülkeyi 40 gün içinde turlayarak 17 bin kilometre yapmayı hedeflediğini kaydeden Özdemir, Gittiğimiz yerlerdeki soydaşlarımıza, büyükelçiliklerimize, konsolosluklarımıza, Türk motosiklet kulüplerine, şehitlerimizin ve yakınlarının bu acısını paylaşıyorum." ifadelerini kullandı.





Editör: İsveç Gündemi