Skellefteå'daki Morö backe kasabasındaki orman yolunda 15 yaşındaki bir erkek çocuğun 9 yaşındaki kız çocuğuna cinsel saldırıda bulunması ve saldırı esnasında öldürmeye çalışması davası Skellefteå bölge mahkemesinde karara bağlandı.

7 Temmuz tarihinde yaşanan olayla ilgili soruşturma kapsamında polis tarafından gözaltına alınan 15 yaşındaki erkek çocuğunun psikiyatri tedavi görmesi gerektiğine hükmedilirken, saldırı mağduru olan kızın olay esnasında ölümcül şekilde darp edilmesi nedeniyle beyin hasarı ve duyma yetisini kaybetmiş durumda. 

Dava nitelikli tecavüz ve ölüme teşebbüs olarak ele alındı. Zanlının olay esnasında 15 yaşında olması ve cezai hüvviyeti bulunmaması nedeniyle, saldırgan hakkında adli psikiyatrik tedavi görmesine hükmedildi.

Mahkemenin saldırgan hakkında akli denge kontrolü ve ruhsal bozukluk bakımından kontrol edilmesinin talep edilmesi üzerine, yapılan kapsamlı tetkiklerde, sanığın ciddi bir akıl hastalığından mustarip olduğu belirtildi. Yanı sıra olayın yaşandığı zamandan bu yana gözlem altında tutulması ve durumunun izlenmesi sonucunda varılan noktada mahkeme saldırganın adli psikiyatrik tedavi görmesine ve kontrol altında tutulmasına karar verdi.

Ayakkabı bağcığıyla boğamaya çalıştı

"Bu durumda, eylem NN için ciddi acı anlamına geliyordu. YY, onu şiddetli şiddete maruz bıraktı ve hayatının geri kalanında yaşam kalitesini önemli ölçüde düşürme riski taşıyan geniş ve çok ciddi bedensel yaralanmalara maruz kaldı."

Erkek çocuk, sorgusunda kıza yumruk attığını, sopayla vurduğunu ve ayakkabı bağcığıyla boğmaya çalıştığını anlattı.

Zanlı ayrıca sorgulamada, kızın nefes almayı bıraktığını düşündüğünde olay yerinden ayrıldığını söyledi.

İsveç'te ölümcül şiddet olaylarından etkilenen kadın ve çocuk sayısı artıyor İsveç'te ölümcül şiddet olaylarından etkilenen kadın ve çocuk sayısı artıyor

Olay yerine gelen polis ekipleri, kız çocuğunu hareketsiz halde buldu. Ambulans personeli durumu kritik olarak değerlendirdi ki, iki ambulans personelinin de kıza müdahale etmek zorunda kaldığı olayda, bir polis memuru ambulans aracını sürdü.

Kalıcı beyin hasarı var

Kız mucizevi bir şekilde saldırıdan kurtuldu ama kalıcı beyin hasarı var ve duyma yetisini kaybetmiş durumda.

Daire savcısı Andreas Nyberg, saldırgan çocuğun özel bir sağlık araştırmasına tabi tutulacak şekilde adli psikiyatrik tedaviye mahkum edilmesini talep etmişti.

Andreas Nyberg daha önce çocuğun kızı öldürmeye niyetli olduğunu söylemişti.

Andreas Nyberg, bölge mahkemesinin, her halükarda kız çocuğunun öleceği gerçeğine kayıtsız kaldığı ve ölme riskinin olduğu gerçeğini anladığı değerlendirmesini yaptığını söylüyor.

Saldırgan, öldürme niyeti olmadığını ve cinayete teşebbüsü suçlamasını reddetti. Ancak son derece ciddi saldırı ve tecavüzü kabul etti.

Son derece sarsıcı olayla ilgili alınan kararda, saldırganın adli psikiyatrik tedavi görmesi ve kesin bir şekilde gözlem altında rehabilete edilmesi gerekiyor.

Editör: İsveç Gündemi